Το δώρο Χριστουγέννων 2023, αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους της ΔΥΠΑ εντός του πρώτου δεκαήμερου του Δεκέμβρη

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η προπληρωμή των επιδομάτων και το δώρο Χριστουγέννων θα γίνει σταδιακά από την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και αφορά:

Διαβάστε επίσης: Προϋπολογισμός: Ανοίγει ο δρόμος για έκτακτη ενίσχυση στους ευάλωτους πριν από τα Χριστούγεννα

- τακτικά επιδομάτα, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας ΟΑΕΔ -ΔΥΠΑ αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων

- Δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους ΟΑΕΔ και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Σημειώνεται ότι το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται οι άνεργοι ανέρχεται στα 479 ευρώ, ενώ το ποσό που θα πιστωθεί στους δικαιούχους εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που έμειναν άνεργοι εντός της τρέχουσας χρονιάς, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου.

Όσον αφορά το Δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους, βασική προϋπόθεση για την χορήγησή του είναι ο ασφαλισμένος να επιδοτείται από τη ΔΥΠΑ το διάστημα 1 Μαΐου με 31 Δεκεμβρίου 2023.

Τέλος σημειώνεται ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται και στην καταβολή «επιταγής ακρίβειας» η οποία μάλιστα ενδέχεται να δοθεί και στους άνεργους. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το ποσό του επιδόματος θα κυμαίνεται στην περιοχή των 200 - 250 ευρώ, και θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις εκτιμάται ότι θα γίνουν προς το τέλος του μήνα.