Μία από τις πιο σημαντικές συσκευές του σπιτιού είναι το πλυντήριο ρούχων, που με το πάτημα ενός κουμπιού αφαιρεί τους λεκέδες και ανανεώνει τα ρούχα, τα σεντόνια, τις πετσέτες, ακόμα και τα παπούτσια μας.

Τι συμβαίνει όμως όταν παρατηρείτε ότι τώρα τελευταία δεν λειτουργεί όπως στις αρχές; Τα λευκά σας μπορεί να μην είναι τόσο… αστραφτερά, μερικές φορές μπορεί να καθυστερεί η έναρξη του προγράμματος που έχετε επιλέξει ενώ άλλες μπορεί να αργεί πολύ να ολοκληρώσει τη πλύση.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο συχνά προβλήματα που παρατηρούνται με τα πλυντήρια ρούχων αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να το επαναφέρετε στην εύρυθμη λειτουργία του.

Ελέγξτε την πρίζα

Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό για να είναι αληθινό αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν έχετε συνδέσει σωστά το πλυντήριο στην πρίζα και για αυτό το πρόγραμμά του να κολλάει. Εξίσου σημαντικό είναι να ελέγξεις και την πρίζα, καθώς υπάρχει περίπτωση να μην του παρέχει το ρεύμα που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

Κοιτάξτε την παροχή του νερού

Έχει συμβεί σε πολλούς, για αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η παροχή του νερού είναι ανοιχτή για να λειτουργήσει. Εάν είναι κλειστή όσο προσπαθεί να λειτουργήσει, τότε το πλυντήριό σας πιθανότατα θα σταματήσει ή θα κολλήσει.

Προσοχή στο βάρος του

Ένας ακόμη λόγος που το πλυντήριό σας μπορεί να κολλάει έχει να κάνει με τα ρούχα που βάζετε στον κάδο του. Εάν τον έχετε υπερφορτώσει, ξεπερνώντας τα κιλά που μπορεί να «σηκώσει» τότε πιθανότατα θα αδυνατεί να περιστραφεί και θα ακινητοποιηθεί.

Διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να έχετε στριμώξει τα ρούχα σας ασύμμετρα, παρεμποδίζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία του.

Κάντε επανεκκίνηση στο πλυντήριο

Ορισμένα προγράμματα, όπως εκείνο που είναι για τα συνθετικά ή τα ευαίσθητα ρούχα, χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση γιατί διαφορετικά μπορεί ξαφνικά να «παγώσουν». Μια τέτοια διακοπή μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει νερό στο κάδο του πλυντηρίου.

Σε αυτήν την περίπτωση, το μόνο που έχετε να κάνετε επανεκκίνηση στην συσκευή και να ρυθμίσετε και πάλι το πρόγραμμα χειροκίνητα.

Ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή

Για να μειώσετε την εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων και να βοηθήσετε την συσκευή σας να αποδίδει τα μέγιστα για όσο το δυνατόν περισσότερο, ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή για να ενημερωθείτε για όσα μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει, τις ειδικές λειτουργίες του ή και τι πρέπει να κάνετε σε διάφορες περιπτώσεις.

Βάζετε τις σωστές ποσότητες;

Για να εξασφαλίσετε την μακροζωία του πλυντηρίου σας είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε την σωστή ποσότητα απορρυπαντικού και αποσκληρυντικού, όχι μόνο για να έχετε καθαρά και αστραφτερά ρούχα αλλά και για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα από την υπερβολική ή την ελλιπή δόση.

Απαραίτητη η επίπεδη επιφάνεια για την εγκατάστασή του

Φυσικά για να αποδίδει σωστά και να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε σε επίπεδη επιφάνεια έτσι ώστε η κάτω όψη του να εφαρμόζει ακριβώς στην επιφάνεια του δαπέδου σας. Μην ξεχνάτε να αφήνετε λίγο χώρο στο πίσω μέρος του για την ομαλή κυκλοφορία του αέρα.