Μετά την τρίμηνη παράταση που αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση για το Market Pass, οι δικαιούχοι θα λάβουν διπλή δόση τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, παλιοί και νέοι δικαιούχοι θα πάρουν τον Σεπτέμβριο δύο δόσεις, καθώς εκκρεμούν ακόμη 900.000 φορολογικές δηλώσεις, για τις οποίες έχει δοθεί παράταση έως το τέλος Αυγούστου.


Τέλος Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για νέους δικαιούχους του Market Pass

Τότε αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των νέων δικαιούχων (οι παλιοί δεν χρειάζεται να κάνουν εκ νέου αίτηση) και τον Σεπτέμβρη θα καταβληθεί διπλή δόση, ενώ τον Οκτώβριο θα δοθεί η τρίτη.

Οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα στο τέλος Αυγούστου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι δικαιούχοι (παλιοί και νέοι) θα πρέπει να επιταχύνουν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς ναι μεν έχει δοθεί παράταση, αλλά το Market Pass εξαρτάται από τα εισοδήματα του 2022 και υπάρχουν 900.000 δικαιούχοι που δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Τα ποσά του Market Pass

Το Market Pass στον νέο του κύκλο θα είναι από 22 έως 100 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας. Τα ποσά αυτά θα τα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν κουρεμένα κατά 20%, άρα θα λάβουν το 80% του ποσού.

Τα εισοδήματα του 2022 κρίνουν ποιοι δικαιούνται ή όχι το ποσό. Για τους παλιούς δικαιούχους δεν είναι βέβαιο ότι θα πάρουν το Market Pass και το επόμενο τρίμηνο, αφού η φορολογική δήλωση του 2022 θα κρίνει από τα εισοδήματά τους αν εξακολουθούν να το δικαιούνται.

Σημειώνεται πως τον Σεπτέμβριο αναμένεται και η καταβολή του Youth Pass στους νέους.