Νέα εποχή στη Δημόσια Διοίκηση με δεκάδες αλλαγές στα μισθολογικά, διοικητικά και βαθμολογικά ζητήματα που απασχολούν τους κρατικούς υπαλλήλους εισάγει το υπό κατάθεση νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Στο ίδιο νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2024 έρχονται διπλές αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα, αλλά και ειδικές παρεμβάσεις, αναλόγως του βαθμού του εργαζόμενου και της διοικητικής εξέλιξης. Δηλαδή, θα θεσμοθετηθούν η γενική αύξηση μισθού, η αύξηση κατά 40% των επιδομάτων, η αύξηση λόγω βαθμολογικής εξέλιξης, η αύξηση λόγω κατάργησης του 1% της εισφοράς και πολλαπλές μισθολογικές παρεμβάσεις εξελικτικής μορφής. Το θέμα αυτό το επιβλέπει ό ίδιος ο πρωθυπουργός, αφού έπειτα από 12 έτη με τις αμοιβές «στον πάγο» ήρθε η μεγάλη ώρα τόσο των μισθολογικών όσο και των διοικητικών μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει αυξήσεις συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, ποσό που έχει συμπεριληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της Ελλάδας για το 2024 και έχει ήδη εγκριθεί από τα ευρωπαϊκά όργανα.

Ποιους αφορά

Οι αλλαγές, όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, θα επηρεάσουν 600.000 δημοσίους υπαλλήλους, ενώ στο όλο σχέδιο περιλαμβάνονται επίσης τα ειδικά μισθολόγια των δικαστικών, των πανεπιστημιακών, του ιατρικού προσωπικού, των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας. Το 2024 το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων θα δει τις αποδοχές του να αυξάνονται μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, με συνολικό κόστος 1 δισ. ευρώ, μαζί με τις ωριμάνσεις! Ο σχεδιασμός αναφέρει ότι «τις μεγαλύτερες αυξήσεις έως 10% θα λάβουν αυτοί που βρίσκονται στα χαμηλά μισθολογικά κλιμάκια και 3%-4% οι ευρισκόμενοι στα ανώτερα κλιμάκια». Μία ακόμη πρόκληση είναι η σύγκλιση των κατώτατων μισθών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Αναλυτικά:

  • Οι αυξήσεις με το νέο μισθολόγιο αφορούν τον στενό δημόσιο τομέα και θα κινηθούν στα 60-100 € τον μήνα.
  • Το συνολικό ποσό των αυξήσεων θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ.
  • Αφαιρείται και η εισφορά 1% που αυξάνει ετησίως τον μισθό κατά 100-250 ευρώ.
  • Διορθώνονται μισθολογικές αδικίες, καθώς ευνοούνται τα χαμηλότερα κλιμάκια αποδοχών και οι εισαγωγικοί μισθοί, ενώ σημαντική θα είναι η αύξηση των απολαβών και σε θέσεις ευθύνης, κυρίως για στρατιωτικούς, Σώματα Ασφαλείας, μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.
  • Αυξήσεις έρχονται σε όλα τα ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, στρατιωτικοί και Σώματα Ασφαλείας).
  • Ρυθμίζονται όλες οι εκκρεμότητες στα ειδικά μισθολόγια και αποδίδονται σε στρατιωτικούς νυχτερινά, εκτός έδρας και αποζημιώσεις.
  • Ενσωματώνεται στον βασικό μισθό τμήμα των υπαρχόντων επιδομάτων και επαναδιατυπώνονται όλα τα υπόλοιπα, με αυξήσεις έως 40%.
  • Μεταβαίνουμε σε μεικτό σύστημα αμοιβών. Δηλαδή, συνδέεται η μισθολογική εξέλιξη κάθε υπαλλήλου με τη χορήγηση υπαλληλικού βαθμού.
  • Θεσμοθετούνται κίνητρα επίτευξης στόχων στους υπαλλήλους των υπηρεσιών που πετυχαίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ποσοτικοποιημένους πλέον στόχους, καθώς και κίνητρα απόδοσης.
  • Ειδική εγκύκλιος προσδιορίζει τα επιδόματα που καταβάλλονται και αν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής, ενώ κάθε παροχή σε είδος και σε χρήμα και αποζημίωση έχει κωδικό.

Η γλώσσα των αριθμών

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στα χαμηλά κλιμάκια, αφού μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού του ιδιωτικού τομέα στα 780 ευρώ, πρέπει να αυξηθεί και το κατώτατο όριο στον δημόσιο τομέα, αφού υπολογίζεται με 14 μισθούς ετησίως έναντι 12 μισθών στο Δημόσιο (χωρίς Δώρα και επίδομα αδείας).

Στο Δημόσιο, ο πρώτος μεικτός μισθός για υπάλληλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης είναι 780 ευρώ, για υπάλληλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 858 ευρώ, για υπάλληλο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 1.037 ευρώ και για υπάλληλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης 1.092 ευρώ.

Αυξήσεις θα δοθούν και στα υπόλοιπα κλιμάκια υπαλλήλων, λόγω των αυξήσεων στα επιδόματα ευθύνης. Κερδισμένοι λοιπόν θα είναι και οι υψηλόμισθοι που κατέχουν θέσεις ευθύνης, όπως οι ειδικοί και γενικοί γραμματείς, οι γενικοί διευθυντές, οι διευθυντές, οι υποδιευθυντές και οι τμηματάρχες. Στο νέο μισθολόγιο, οι αποδοχές θα αυξάνονται λόγω της ενσωμάτωσης κάποιων επιδομάτων που χορηγούνται τώρα αποσπασματικά και ανάλογα με τον τομέα. Στα μέτρα που έρχονται, προσωπική διαφορά, θέση ευθύνης, βαθμίδα αποτελούν τη βάση υπολογισμού του μισθού. Όποιος επιτυγχάνει τους στόχους παραγωγικότητας, θα λαμβάνει αύξηση. Έχουμε πλέον κίνητρο επίτευξης στόχων με νέο σύστημα αξιολόγησης. Η μισθολογική εξέλιξη στον υπάλληλο θα εξαρτάται και από τον βαθμό που θα έχει ο υπάλληλος με τον αντίστοιχο μισθό.

Εισαγωγικές απολαβές

Το 2024 οι 600.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, σε συνολικό ποσό 900.000.000 ευρώ. Τα 500.000.000 από αυτά θα εκταμιευτούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και σε αυτά προστίθενται τα ποσά από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και της ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που αφορά 600.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων σήμερα ορίζεται βάσει της οικογενειακής κατάστασης των υπαλλήλων και τον αριθμό των ανήλικων τέκνων. Παράλληλα, οι αμοιβές των κρατικών λειτουργών προσαυξάνονται και βάσει της εκπαιδευτικής βαθμίδας στην οποία ανήκουν. Βάσει του ενιαίου μισθολογίου, λοιπόν, το προσωπικό του Δημοσίου κατατάσσεται σήμερα σε 19 Μισθολογικά Κλιμάκια (ΜΚ). Αυτή η διάκριση στηρίζεται στα τυπικά προσόντα του εργαζομένου και άρα οι υπάλληλοι είναι χωρισμένοι σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με την εκπαίδευσή τους, δηλαδή: Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

Συγκεκριμένα:

Ο μισθός με πτυχίο ΑΕΙ. Ο μηνιαίος μεικτός βασικός μισθός πρωτοεισερχόμενου υπαλλήλου με πτυχίο ΑΕΙ, χωρίς προϋπηρεσία, παιδιά ή μεταπτυχιακό/διδακτορικό τίτλο σπουδών ορίζεται στα 1.092 ευρώ. Το καθαρό ποσό που προκύπτει βάσει αυτού είναι 865,29 ευρώ.

Σήμερα ο εισαγωγικός μεικτός μισθός για υπάλληλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) είναι 780 ευρώ. Σε υπάλληλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) 858 ευρώ. Σε υπάλληλο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) 1.037 ευρώ και για υπάλληλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) 1.092 ευρώ.


Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 3/7