Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
tourismos
Οικονομία

«Τουρισμός για Όλους»: Κληρώθηκαν 125.000 νέοι δικαιούχοι - Μέχρι πότε μπορούν να εξαργυρωθούν τα voucher

To πρόγραμμα υλοποιείται με ψηφιακή κάρτα για εύκολες και γρήγορες πληρωμές, περιλαμβάνει όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλους τους προορισμούς της χώρας

Επιπλέον 125.000 δικαιούχους ανέδειξε η νέα κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», η οποία έγινε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.

Οι νέοι δικαιούχοι, οι οποίοι προήλθαν από τη «δεξαμενή» όσων είχαν κάνει αίτηση στο vouchers.gov.gr, θα μπορούν να ενεργοποιήσουν και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους μόλις λάβουν το σχετικό μήνυμα ενεργοποίησης.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet.

Το πρόγραμμα προσφέρει επιδότηση διαμονής ύψους 150 ευρώ ανά δικαιούχο και 200 ευρώ για δικαιούχους ΑΜΕΑ.

To πρόγραμμα υλοποιείται με ψηφιακή κάρτα
για εύκολες και γρήγορες πληρωμές, περιλαμβάνει όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλους τους προορισμούς της χώρας, ενώ η καταβολή γίνεται άμεσα σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών.

Κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα.


«Βοηθήσαμε συνολικά έως τώρα 400.000 οικογένειες να κάνουν διακοπές»


«Με την κλήρωση επιπλέον 125.000 άυλων ψηφιακών καρτών στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν ή δεν έχουν, δίνοντας τη δυνατότητα να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τις ομορφιές της πατρίδας μας, ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα»,
δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Ταυτόχρονα, η αξιοποίηση των καρτών σε μήνες off season ενισχύει σημαντικά τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων αλλά και γενικότερα τις τοπικές οικονομίες (εστίαση, εμπόριο, πρωτογενή τομέα) στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για τουρισμό και τις 356 ημέρες του έτους. Με το “Τουρισμός για Όλους” βοηθήσαμε συνολικά έως τώρα 400.000 οικογένειες να κάνουν διακοπές ή ολιγοήμερες εξορμήσεις, ενώ διασφαλίσαμε τη συνέχεια του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι το 2025», υπογράμμισε στη συνέχεια ο υπουργός.

Μπορείτε να δείτε εάν κληρωθήκατε για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ΕΔΩ