«Μας ενδιαφέρει η μέση ελληνική οικογένεια που βασίζεται στον τουρισμό. Φιλοδοξούμε η τουριστική μας περίοδος να τελειώσει τον Δεκέμβριο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλιας Κικίλιας.

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ο κ. Κικίλιας σημείωσε: «Όσοι κληρωθούν σε αυτή τη φάση μπορούν να εκμεταλλευτούν άμεσα το Voucher τους είτε ολόκληρο είτε κατ’ αποκοπή και από 20 Σεπτεμβρίου με απόφαση του πρωθυπουργού θα κληρωθούν άλλοι 200.000».

«Πρώτη φορά μια κυβέρνηση δίνει 100 εκατ. ευρώ για τουρισμό», τονισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Όσον αφορά τις θέσεις εργαζομένων λόγω κακών εργοδοτών στον τουρισμό, ο υπουργός δήλωσε: «Ευχαριστούμε όσους στον ιδιωτικό τομέα είναι σοβαροί, προτρέπω όλους τους επαγγελματίες του κλάδου να δώσουν ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

«Ο ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας, ο κ. Χατζηδάκης, συνταίριασμα των 900.000 ανέρων με τις απαιτήσεις στον τουριστικό τομέα. Η κυβέρνηση θα κάνει τον απολογισμό στο τέλος της σεζόν, γιατί πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η επιτυχία φέτος στον ελληνικό τουρισμό είναι τεράστια», τόνισε ο ίδιος.

«Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα Brand που να υποστηριχτεί η οικολογία, η μείωση, τα φιλικά κτίρια προς το περιβάλλον, η λιγότερη έκλυση των εκπομπών άνθρακα αυτή θα είναι η καμπάνια μας για την επόμενη χρονιά, ένα μοντέλο συνδεδεμένο με την οικολογία», υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού.