Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
kalathi_noikokuriou
Οικονομία

ΓΓ Εμπορίου για «καλάθι νοικοκυριού»: Έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα της ορατότητας σε κάποια σουπερμάρκετ - Θα μεγαλώσουν τα ταμπελάκια

«Ως νέο εγχείρημα έχει σημεία που χρήζουν βελτιώσεων», σημείωσε ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος

Για το «καλάθι του νοικοκυριού» τοποθετήθηκε ο ΓΓ Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος τονίζοντας ότι έχει ενεργοποιηθεί σημαντικά ο ανταγωνισμός, ωστόσο - όπως είπε χαρακτηριστικά - ως νέο εγχείρημα έχει σημεία που χρήζουν βελτιώσεων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε ότι υπήρχε μια προσδοκία από μεγάλη μερίδα των καταναλωτών ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» θα σήμαινε μείωση των τιμών ή μεγάλες προσφορές στα προϊόντα αυτά.

«Σε κάποια προϊόντα επιτεύχθηκε αυτό. Ορισμένες αλυσίδες σουπερμάρκετ μείωσαν τις τιμές τους και στα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στην κριτική ότι με το ''καλάθι του νοικοκυριού'' προωθούμε τον καταναλωτή προς τα μεγάλα σουπερμάρκετ απαντάμε ότι ο κόσμος ωθείτε προς τις φθηνότερες επιλογές», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα της ορατότητας του ''καλαθιού του νοικοκυριού'' σε κάποια σουπερμάρκετ. Θα αποστείλουμε οδηγίες εξειδίκευσης των μέτρων, πχ να μεγαλώσουν τα σχετικά ταμπελάκια», συμπλήρωσε.

«Οι 4 από τις 13 αλυσίδες που συμμετέχουν στο ''καλάθι του νοικοκυριού'' στο e-katanalotis δεν έχουν και τα 51 προϊόντα» κατήγγειλε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας Απόστολος Ραυτόπουλος. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για τις αλυσίδες αυτές προβλέπεται να υπάρχει πρόστιμο 5.000 ευρώ την ημέρα.

«Για αυτές τις 4 αλυσίδες που δεν έχουν και τα 51 προϊόντα έχει επιβληθεί πρόστιμο από το υπουργείο, ρώτησε τον ΓΓ Εμπορίου», δήλωσε ο κ. Ραυτόπουλος με τον κ. Αναγνωστόπουλο να απαντά: «Την επόμενη εβδομάδα θα διορθωθούν όλα».

«Το τελευταίο εξάμηνο οι τιμές στα είδη πρώτης διατροφής αυξήθηκαν κατά 40%», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος των Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας.

«Παράδειγμα το παστεριωμένο γάλα ενός λίτρου, από 86 λεπτά που ήταν η τιμή του τον Απρίλιο σήμερα στο ''καλάθι του νοικοκυριού'' έχει 1,12 λεπτά», πρόσθεσε.

«Το ψωμί του τοστ μιας αλυσίδας είχε στις 3 Οκτωβρίου, πριν τη συμφωνία, 1,02 ευρώ και σήμερα στο «καλάθι του νοικοκυριού» έχει 1,29 ευρώ», κατήγγειλε ο κ. Ραυτόπουλος.