Το πρωί της Δευτέρας οι τελευταίοι πελάτες του ξενοδοχείου Hilton περνούν την έξοδο. Οι πόρτες κλείνουν και μαζί τους και μία ιστορία 58 χρόνων. Το κτιριακό συγκρότημα στη Βασιλίσσης Σοφίας θα ανακατασκευαστεί πλήρως από την Ιονική Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΑΕ για να δημιουργηθεί το Conrad, με 280 δωμάτια και σουίτες, αλλά και περίπου 50 ιδιωτικές κατοικίες. Όπως ανακοινώθηκε, «λόγω της έκτασης και της φύσης των εργασιών, δεν είναι εφικτό να συνεχιστεί η παράλληλη λειτουργία του ξενοδοχείου».

Το νέο ξενοδοχείο θα πάρει «σάρκα και οστά» μέσω επενδύσεων 130.000.000 ευρώ στο ήδη υπάρχον κτίριο. Οι νέες επενδύσεις από την Ιονική Ξενοδοχειακή έρχονται να προστεθούν στα 145.000.000 ευρώ τα οποία καταβλήθηκαν για την εξαγορά του κτιρίου.

Οι τελευταίοι υπάλληλοι συγκινημένοι θυμούνται τις ένδοξες στιγμές. Στο Hilton φιλοξενήθηκαν μυθικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Αποτελούσε πάντα ένα σημείο αναφοράς του διεθνούς τζετ σετ, άλλα και των ίδιων των Αθηναίων.

Ξέφρενα πάρτι, χλιδάτες δεξιώσεις, σημαντικά γεγονότα και deals που κλείστηκαν στους άνετους χώρους του σφραγίζουν μια ολόκληρη εποχή.

Οι Ζαν Πολ Μπελμοντό, Φρανκ Σινάτρα, Άντονι Κουίν, Ομάρ Σαρίφ, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, η Σίρλεϊ Μπάσεϊ, ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και ο πρίγκιπας Αλβέρτος φιλοξενήθηκαν, μεταξύ άλλων, στις σουίτες του ξενοδοχείου που υπήρξε αγαπημένο στέκι του Αριστοτέλη Ωνάση, ενώ συχνά βρίσκονταν εκεί η Μελίνα Μερκούρη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time