Μετά την επιτυχημένη παρθενική, τουριστική πτήση στο Διάστημα με τη Virgin Galactic, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον θέλει να χτίσει ένα διαστημικό ξενοδοχείο στο Φεγγάρι. Ωστόσο επειδή εκτός από οραματιστής είναι και ρεαλιστής, γνωρίζει και το τονίζει πως αυτό ίσως και να το προλάβουν τα παιδιά του. Όχι ο ίδιος.

Πρωτοπόρος και επίμονος, ο σερ Μπράνσον αποκαλύπτει το αμέσως επόμενο φιλόδοξο σχέδιό του για μελλοντικά οχήματα που θα κινούνται γρηγορότερα, θα πηγαίνουν υψηλότερα και θα είναι μεγαλύτερα, αλλά και ένα πιο μακρινό, που έχει να κάνει με την κατασκευή ενός διαστημικού σταθμού γύρω από το Φεγγάρι που θα λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Και αυτό είναι επίσης ένα από τα όνειρα που είχε, κάτι που «πάντα ονειρευόταν» καθώς κοιτάζει το μέλλον: «Το να χτίσουμε ένα ξενοδοχείο γύρω από το Φεγγάρι είναι κάτι που πάντα ονειρευόμουν, θα δούμε αν θα το ξεκινήσω ή αν θα το αφήσω στα παιδιά μου. Είναι όμως ένα ακόμη όνειρό μου, που αν έχω χρόνο στη ζωή μου, θα ήθελα να το κάνω».

Ο Μπράνσον, που θεωρεί ευλογημένο τον εαυτό του να υλοποιεί τα όνειρά του, πιστεύει ότι μετά τη «στιγμή-ορόσημο» η βιομηχανία του διαστημικού τουρισμού θα αναπτυχθεί με ρυθμό. Οι μελλοντικοί πελάτες μπορούν να περιμένουν «πολύ περισσότερα διαστημικά αεροπλάνα» από τη Virgin, που θα μειώνουν το κόστος ενός ταξιδιού. Το πρωτότυπο VSS Unity θα αντικατασταθεί από το VSS Imagine, μια κατηγορία οχήματος SpaceShip3 που είναι ευκολότερο να κατασκευαστεί και συντηρηθεί. Περισσότερα διαστημόπλοια σημαίνει περισσότερα και πιο τακτικά ταξίδια στο Διάστημα. Η εταιρεία ήδη πωλεί μετοχές προκειμένου να συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια για τη μελλοντική ανάπτυξη του στόλου και την ανεύρεση κι άλλων διαστημικών αεροδρομίων από τη Virgin Orbit, πλην του Spaceport Cornwall.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time