Μια είδηση - βόμβα κυοφορείται στην ξενοδοχειακή πιάτσα της πρωτεύουσας, καθώς το «Χίλτον», ίσως το εμβληματικότερο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, αναμένεται να διακόψει τη λειτουργία του το προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι μέτοχοι του ξενοδοχείου (όμιλοι ΤΕΜΕΣ και Olayan) είναι απογοητευμένοι με τα οικονομικά αποτελέσματα, αλλά και με τις προοπτικές του ξενοδοχείου, για το οποίο ο ίδιος ο ιδρυτής της παγκόσμιας αλυσίδας, Κόνραντ Χίλτον, είχε δηλώσει ότι «το ‘‘Χίλτον’’ Αθηνών είναι το ωραιότερο ‘‘Χίλτον’’ του κόσμου».

Δύο όροφοι θα μετατραπούν σε κατοικίες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «Π», οι νέοι ιδιοκτήτες (αγόρασαν το ξενοδοχείο το 2019 από τους προηγούμενους μετόχους, Dogus και Alpha Bank) σχεδιάζουν ένα νέο, «υβριδικό ξενοδοχειακό συγκρότημα», που θα μπορεί να διασφαλίζει την κερδοφορία αλλά και τη βιωσιμότητά του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο όροφοι του ξενοδοχείου (και μάλιστα κοντά στο penthouse) θα μετατραπούν σε κατοικίες, που στην αγορά του real estate ονομάζονται serviced appartments. Οι κατοικίες θα πουληθούν σε διεθνές κοινό με μεγάλο πορτοφόλι, που θέλει να αποκτήσει ένα εμβληματικό ακίνητο στην καλύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και με θέα μέχρι τον Σαρωνικό.

Οι κατοικίες θα είναι μεν ιδιόκτητες, θα απολαμβάνουν ωστόσο τις παροχές και τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου.

Το εμπορικό κέντρο

Μεγαλύτερη, όμως, αλλαγή θεωρείται το σχέδιο για μετατροπή ενός άλλου τμήματος του ξενοδοχείου σε εμπορικό κέντρο! Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χώρος που σήμερα φιλοξενεί το εστιατόριο «Βυζαντινό» αλλά και τμήμα της νέας εξαώροφης πτέρυγας που κατασκευάστηκε πριν από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας (από τα αρχιτεκτονικά γραφεία Αλ. Τομπάζη και Χ. Μπουγαδέλη) θα μετατραπεί σε πολυτελές mall, που θα εξυπηρετεί φυσικά τους ενοίκους αλλά και τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, όπως επίσης την ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου, που έχει την αγοραστική δύναμη να υποστηρίξει ένα hyper-lux εμπορικό κέντρο.

Γυμναστήρια και spa

Μια τρίτη αλλαγή που θα συμπληρώσει τη νέα εικόνα του «Χίλτον» θα είναι η ανακαίνιση και ενίσχυση των υποστηρικτικών χώρων στα... έγκατα του ξενοδοχείου. Γυμναστήρια, spa και διάφοροι ανάλογοι χώροι θα διαμορφωθούν πλησίον των υπαρχόντων, αλλά θα αναβαθμιστούν τόσο σε επίπεδο πολυτέλειας όσο και χωρητικότητας, για να παράγουν έσοδα για τους διαχειριστές του ξενοδοχείου.