01. Κάθε επιχορήγηση για ζηµίες από πληµµύρες και θεοµηνίες.

02. Η ενίσχυση που δίνεται σε οικογένειες, συµπεριλαµβανοµένων των µονογονεϊκών, τα µέλη των οποίων κατοικούν µόνιµα σε ορεινές και µειονεκτικές περιοχές.

03. Η αποζηµίωση ειδικού σκοπού που δόθηκε λόγω αναστολής της σύµβασης εργασίας των εργαζοµένων από τον Μάρτιο 2020 έως τον ∆εκέµβριο 2020.

04. Η αποζηµίωση ειδικού σκοπού που δικαιούνται ναυτικοί επιβατηγών, επιβατηγών-οχηµαταγωγών και φορτηγών-οχηµαταγωγών πλοίων θαλάσσιων ενδοµεταφορών, τουριστικών ή διεθνών πλόων, των οποίων η σύµβαση ναυτολόγησης έχει λυθεί από την 1η Μαρτίου 2020 έως τον ∆εκέµβριο.

05. Η αποζηµίωση καλλιτεχνών, Τέχνης και πολιτισµού.

06. Η αποζηµίωση όσων επλήγησαν από τον σεισµό της 30ής Οκτωβρίου στο Βόρειο Αιγαίο. Η αποζηµίωση ειδικού σκοπού είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του ∆ηµοσίου ή τρίτων.

07. Η κρατική αποζηµίωση όσων επλήγησαν από τον «Ιανό» στις περιοχές Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας και Ευρυτανίας, στις 18 και 19 Σεπτεµβρίου 2020.

08. Η αµοιβή ιδιωτών ιατρών σε δηµόσια νοσοκοµεία για την αντιµετώπιση έκτακτων αναγκών.

09. Η τιµητική παροχή σε Ελληνες οπλίτες στα γεγονότα της Κύπρου 1964, 1967 και 1974.

10. Η οικονοµική ενίσχυση των πληγέντων στις 8-9/9 της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

11. Η αποζηµίωση ιατρικού προσωπικού που µετακινείται εκτός περιφερειακής ενότητας σε νοσοκοµεία και λοιπούς φορείς υποδοχής, για τις ανάγκες αντιµετώπισης του κορονοϊού COVID-19.

12. Κάθε παροχή σε πρόσωπα λόγω των πληµµυρών της 10ης Ιουλίου 2019 στη Χαλκιδική.

13. Η επιστρεπτέα προκαταβολή.

14. Η αποζηµίωση ειδικού σκοπού για ελεύθερους επαγγελµατίες και αυτοαπασχολουµένους.

15. Η αποζηµίωση για συµβάσεις που συνάπτονται για τη µίσθωση τουριστικών καταλυµάτων για την προσωρινή διαµονή φυσικών προσώπων που νοσούν από κορονοϊό COVID-19 και ατόµων που φροντίζουν ή συνοδεύουν τα άτοµα αυτά.

16. Η ενίσχυση που καταβάλλεται στο πλαίσιο δράσεων επιχορήγησης επιχειρήσεων εστίασης για την προµήθεια θερµαντικών σωµάτων εξωτερικού χώρου.

17. Η εφάπαξ οικονοµική ενίσχυση στους ασφαλισµένους του τ. ΕΤΑΑ, καθώς και στους οικονοµολόγους και γεωτεχνικούς που ασφαλίζονται στον e-ΕΦΚΑ.

18. Το ποσό εκπαίδευσης ή επαγγελµατικής κατάρτισης, καθώς και το επίδοµα αναζήτησης εργασίας, στο πλαίσιο δράσεων συµβουλευτικής, που καταβάλλονται σε ανέργους.

19. Οι παροχές ΟΑΕ∆. 20. Η στεγαστική συνδροµή.

21. Τα προνοιακά επιδόµατα.

22. Το εισόδηµα από µισθωτή εργασία που αποκτούν αλλοδαποί αξιωµατικοί και αλλοδαπό κατώτερο πλήρωµα, οι οποίοι είναι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, σε πλοία του Εµπορικού Ναυτικού µε ελληνική σηµαία, τα οποία εκτελούν αποκλειστικά διεθνείς πλόες.

23. Η εφάπαξ παροχή οικονοµικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωµατείων, που είναι εγγεγραµµένα στο ηλεκτρονικό µητρώο αθλητικών σωµατείων.

24. Οι ενισχύσεις που καταβάλλονται σε φυσικά ή νοµικά πρόσωπα ή νοµικές οντότητες στο πλαίσιο δράσεων αντιµετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού COVID-19 στον πρωτογενή τοµέα.

25. Ποσά που εισπράχθηκαν από µειωµένο µίσθωµα κατά τουλάχιστον 40% ή εφόσον εισπράχθηκε, κατόπιν συµφωνίας, µειωµένο µίσθωµα κατά τουλάχιστον 30%, σύµφωνα µε διατάξεις, στο πλαίσιο αντιµετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»