Η δικηγόρος Σουζάνα Κλημεντίδη μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο πρόγραμμα «Γέφυρα» και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Όπως τόνισε η δικηγόρος, αρκετά ήταν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν για δικαιούχους από την καθυστερημένη καταβολή του ποσοστού του Δημοσίου, με τις τράπεζες και τις εισπρακτικές να πιέζουν τους δανειολήπτες. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε η κυρία Κλημεντίδου οι δανειολήπτες δεν χάνουν το δικαίωμα ρύθμισης του δανείου τους ακόμα και αν καθυστερήσει η καταβολή κάποιων δόσεων.

Παράλληλα, η κυρία Κλημεντίδου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Γέφυρα 2» που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο και θα αφορά επιχειρηματικά δάνεια.

Το πρόγραμμα αυτό θεωρείται πολύ σημαντικό για τη βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων, ωστόσο οι επιχειρηματίες ανησυχούν για τα πιο αυστηρά κριτήρια που αναμένεται να τεθούν. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι κόφτες θα είναι πιο πολλοί, προκειμένου οι δικαιούχοι να είναι λιγότεροι» συμπλήρωσε η Σουζάνα Κλημεντίδη, προσθέτοντας ότι θα υπάρχουν κριτήρια με βάση την πτώση του τζίρου.