Σε συνάντηση που έγινε πριν από δύο Κυριακές στο Μέγαρο Μαξίµου, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, και του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, συµµετείχε ο διευθυντής του «Βήµατος της Κυριακής», Αντώνης Καρακούσης, και ελάχιστα επιλεγµένα από τον κ. Καρακούση στελέχη του ∆ΟΛ.

Είχε προηγηθεί αίτηµα του κ. Καρακούση για απευθείας συνάντηση µε τον πρωθυπουργό, το οποίο όµως δεν έγινε δεκτό και έτσι παραπέµφθηκε στους συγκεκριµένους υπουργούς. Ο Αντώνης Καρακούσης µετέφερε την πρόταση για την τοποθέτηση του Βασίλη Μουλόπουλου σε θέση «τοποτηρητή» στον ∆ΟΛ, µε ταυτόχρονη αποµάκρυνση του Σταύρου Ψυχάρη. Πέρα από αυτό, όµως, αναφέρθηκε σε επίδοξους επενδυτές, και µάλιστα ονοµαστικά, λέγοντας ποιοι θα επιθυµούσε να µπουν στον ∆ΟΛ και ποιοι όχι. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο δηµοσιογράφος και στενότερος συνεργάτης του Σταύρου Ψυχάρη µετέφερε την άποψη ότι είναι ευπρόσδεκτοι τόσο ο Φώτης Μπόµπολας όσο και ο Ιβάν Σαββίδης. Αντίθετα, για τον Γιάννη Αλαφούζο, το όνοµα του οποίου είχε ακουστεί πρόσφατα, εµφανίστηκε αρνητικός.

Εσπευσε, δε, να προσθέσει πως υπάρχει µια µικρή οµάδα δηµοσιογράφων του ∆ΟΛ που σπρώχνουν προς τη συγκεκριµένη κατεύθυνση -της εισόδου Αλαφούζου στον Οργανισµό-, αλλά αυτό δεν είναι επιθυµητό από τους εργαζοµένους. Ονοµαστικά αναφέρθηκε, επίσης, σε ακόµα δύο επιχειρηµατίες, για τους οποίους εκφράστηκε αρνητικά. Πρόκειται για τον ∆ηµήτρη Μάρη (για τον οποίο είναι γνωστό ότι είχε πάντοτε αρνητική άποψη ο Σταύρος Ψυχάρης και δεν επιθυµούσε ούτε την είσοδό του στο Mega) και τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Στην κυβέρνηση, πάντως, ενηµερώθηκαν αρµοδίως από τραπεζικά στελέχη που βρίσκονται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για διάσωση του ∆ΟΛ µε τον τρόπο που θα ήθελαν τα κυβερνητικά στελέχη χρειάζεται οπωσδήποτε νοµοθετική ρύθµιση, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει, καθώς δεν θα είναι πολιτικά διαχειρίσιµο.

Για αυτό, άλλωστε, στη Βουλή ο πρωθυπουργός κάλεσε τα κόµµατα να συµµετάσχουν σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναληφθεί, χωρίς να πάρει θετική απάντηση. Το σχέδιο που επεξεργάζονται, πάντως, µε δεδοµένο ότι στις επιχειρήσεις που εκκαθαρίζονται εν λειτουργία εξοφλούνται πρώτα τα ασφαλιστικά ταµεία και οι τράπεζες και µετά οι εργαζόµενοι, είναι να βρεθεί τρόπος να µπουν και οι εργαζόµενοι στην ίδια προτεραιότητα, προκειµένου να τους πάρουν µε το µέρος τους.