Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τον ΔΟΛ και τις εξελίξεις στον Τύπο.

«Σας άκουσα να με εγκαλείτε για τον ΔΟΛ. Για τι ακριβώς μιλάτε; Θέλετε να λογαριαστούμε; Τι ζητάτε; Ποιο είναι το αίτημά σας; Δεν κατάλαβα. Επί 1,5 χρόνο ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει στα όρια του κίτρινου τύπου και με έχει στοχοποιήσει προσωπικά από τις σελίδες που επιδεικνύετε κε Μητσοτάκη. Μια με τον Αρκα, μια με τον Καβάφη και μια με το editorial των Νέων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε προσωπικά και στον Θέμο Αναστασιάδη και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

"1,5 χρόνο μια σοβαρή και αξιόπιστη εφημερίδα έχει καταντήσει σαν αυτού που πιάσαν με τις μαύρες σακούλες με τα 5 εκατομμύρια στα σύνορα Γαλλίας Ελβετίας, του κομιστή κι έχει κι ένα σπίτι στην Ελβετία γιατί εκεί ζει με την οικογένειά του, του Θέμου του Αναστασιάδη Αυτή η εφημερίδα επί 1,5 χρόνο με προπηλακίζει προσωπικά ή στα πρωτοσέλιδα ότι τάχα το σπίτι που μένω με νοίκι είναι σπίτι που πήρα σε πλειστηριασμό. Άθλιο ψέμα. Ή ότι δήθεν δίνω ψεύτικα πόθεν έσχες. Με ποιο σκοπό αυτό το πολιτικό μπούλινγκ από αυτούς που εσείς μας φέρνατε τα πρωτοσέλιδά τους. με σκοπό να κάνω ότι και οι προηγούμενοι."

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση ως παράδειγμα τον Γιάννη Μιχελάκη και τον ΑΝΤ1 αλλά και τον γιο του Σταύρου Ψυχάρη, Ανδρέα, πρώην βουλευτή της ΝΔ.

«Μας λέτε ότι δεν έχει σημασία που δεν το κάνατε αλλά επειδή ένας πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια των εργαζομένων να διασωθεί το Συγκρότημα μας λέτε για Βόρεια Κορέα. Όταν δικά σας στελέχη μεταπηδούν από τον Τύπο στην πολιτική είναι ελεύθερη αγορά και όταν το κάνουν οι δικοί μας είναι Β.Κορέα. Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μιχελάκης έγινε διευθυντής στον ΑΝΤ1. Είπαμε εμείς ότι πήγε η Ν.Δ στον ΑΝΤ1; Ο υιός Ψυχάρη ήταν διπλωματικός σύμβουλος Σαμαρά και μετά βουλευτής σας. Δεκάδες παραδείγματα μπορώ να σας πω.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στη συνέχεια της δευτερολογίας του

«Η ουσία είναι ότι τα ΜΜΕ περνούν κρίση δομική, κρίση που προηγήθηκε της βαριάς οικονομικής κρίσης, σε μεγάλο βαθμό και λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας αλλά και λόγω άθλιας διαχείρισης ιδιοκτητών. Η αξιοπιστία του χώρου πλήττεται, ο χώρος υποβαθμίζεται και λειτουργεί ως προπαγανδιστικός μηχανισμός και όχι ως μέσο αντικειμενικής ενημέρωσης.»

«Εμένα και την κυβέρνηση δεν θα με κατευθύνει στις επιλογές καμία εκδικητική μανία. Από το συγκεκριμένο συγκρότημα δεν δέχθηκε κανένας άλλος Πρωθυπουργός τέτοιο μπούλινγκ.» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε «Τα συγκροτήματα με ιστορική αναφορά στον τόπο, οι τίτλοι και οι εργαζόμενοι είναι ξλεχωρο. Θα είναι αρνητική εξέλιξη αν κλείσουν τα Νέα και το Βήμα. Όπως το Έθνος και ο Ελ. Τύπος. Μπορεί η επιθυμία μας να είναι να μην κλείσουν αλλά μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Αν υπάρξουν επενδυτές. Μέχρι στιγμής επενδυτές δεν υπάρχουν . Η ιδιοκτησία δεν θέλει να βάλει χρήματα. Δάνεια με αέρα δεν θα δοθούν όμως. Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην κλείσουν τα έντυπα. Ζητούν όσο θα διαρκέσει η εκκαθάριση με βάση αποφάσεις δικαστηρίων να υπάρχει δυνατότητα να πληρώνονται, να μην απαξιωθούν οι τίτλοι και να μη χαθεί η εμπορική αξία. Έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε. Αυτό όμως δεν θα γίνει κάτω από το τραπέζι, με καμία συναλλαγή. Γι’ αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο ή φωτογραφικά για ένα συγκρότημα. Και δεν μπορεί να γίνει χωρίς συναίνεση κομμάτων. Αν υπΆρχει διακομματική συναίνεση για ένα τέτοιο θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις τύπου τότε μπορούμε να το συζητήσουμε. Διαφανώς.
Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Γιατί τους ενδιαφέρουν μόνο τα επικοινωνιακά παιχνίδια.»