Έχουμε γράψει εδώ και μέρες ότι η Έλενα Παπαρίζου θα δώσει το 12άρι της Ελλάδας στη Eurovision. Και χθες ανακοινώθηκε και επίσημα από τη δημόσια τηλεόραση.

Υπήρξε όμως ετεροχρονισμένο «παρατράγουδο», με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μπίγαλη, και συγκεκριμένα με το κομμάτι «Light in Our Soul», το οποίο τελικά δεν ήταν ανάμεσα στα τραγούδια που ερμήνευσε η Έλενα στον εθνικό τελικό για τη Eurovision το 2005.

Μιλώντας στο «Στούντιο 4» για τον μουσικό διαγωνισμό-θεσμό στην Ευρώπη, είπε: «Το τραγούδι με την Έλενα Παπαρίζου, το “Light in Our Soul”, που το είχε πει εκπληκτικά, μπήκε στον δίσκο της και πήγε νούμερο 2 στη Σουηδία. Όμως δεν προωθήθηκε καθόλου. Υπήρξε μία συνωμοσία να με πετάξουν έξω και το κατάφεραν. Δεν ξέρω γιατί, δεν έχω πειράξει άνθρωπο. Πιστεύω, αν θα πήγαινε, θα έβγαινε κι αυτό πρώτο».

Eurovision: Τι συνέβη το 2005 με το τραγούδι του Κώστα Μπίγαλη στην Έλενα Παπαρίζου

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Το δικό μου τραγούδι ήταν 70% μπροστά, και 25% αυτό που πήγε, και ένα άλλο 5%. Μου έλεγαν ότι “πας εσύ”. Έπεσε μία πληροφορία από τους φαν. Είχε βέβαια ανεβεί πειρατικά στο διαδίκτυο και “προσέκρουσε” στον κανονισμό», υποστήριξε.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα, με τη Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «Zari», συμμετέχει στην 68η Eurovision, που διεξάγεται στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7-11/5/2024.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 24/4/2024