Η µεγάλη παραγωγή του Mega, «Famagusta» επιστρέφει για να ξανακερδίσει τον τηλεθεατή. Πότε θα ξανανταµώσουµε µε τους πρωταγωνιστές; Η κλεψύδρα µετράει αντίστροφα, αφού το ραντεβού κλείνεται αύριο Κυριακή, 7 Απριλίου. Βέβαια, έχουµε νέα ώρα προβολής της σειράς, στις 22.40.

Την πρεµιέρα µάλιστα συνοδεύει ένα ολοκαίνουργιο και συνάµα νοσταλγικό τραγούδι που φέρει τον τίτλο «Καραβάκι (Ξεριζωµός)» και ερµηνεύει µε την ξεχωριστή της χροιά η Γιώτα Νέγκα. Το σίριαλ, το οποίο σκηνοθετεί ο Αντρέας Γεωργίου, σε σενάριο της Βάνας ∆ηµητρίου, εξιστορεί σε οκτώ ολοκαίνουργια επεισόδια τις ζωές των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες µέσα στην ίδια τους τη χώρα, µετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο του ’74. Παράλληλα, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ζωές των ηρώων στο σήµερα, µετά τη συνταρακτική αποκάλυψη στο φινάλε του πρώτου κύκλου.

«Famagusta»: Τι θα δούμε στο επεισόδιο

Στα επιµέρους τώρα και στα όσα θα δούµε στο νέο επεισόδιο: Η άφιξη του Μάικλ -ως µωρό- στο Λονδίνο το 1974 αφήνει στην Κύπρο τη Χριστίνα και τον Ανδρέα να θρηνούν. Η δίκη λήγει θετικά για τον Μάικλ. Το αντίθετο όµως θα συµβεί µε τον Θοδωρή, ο οποίος οδηγείται στη φυλακή µέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο Μάικλ, έξαλλος και προδοµένος από την Κατερίνα, την απολύει από το ντοκιµαντέρ.

Ο Κλεάνθης, από την πλευρά του, γεµάτος ενοχές, ζητεί να φύγει από τη φάρµα. Η δε ∆άφνη χωρίζει άδικα τον Τεύκρο. Παρά την τεταµένη ατµόσφαιρα, η Σιµώνη ξεκαθαρίζει στην οικογένεια Σέκερη πως δεν αισθάνεται κακία για κανένα από τα µέλη της, ενώ από το «µέτωπο» του Παύλου τον βλέπουµε να ζητεί συγγνώµη απ’ τον Μάικλ. Η Ιφιγένεια αποκτά και πάλι την επιµέλεια του Αντρίκου, κάτι που τουλάχιστον ανακουφίζει τον Παύλο, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται. Η Σιµώνη επίσης ζητεί συγγνώµη από τον Μάικλ που κατηγορήθηκε άδικα και µάλιστα µια αµοιβαία έλξη αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα, την ίδια ώρα που το ντοκιµαντέρ συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, µια ηλικιωµένη Κύπρια περιγράφει πως ο γάµος της µε Τουρκοκύπριο οδήγησε τα δίδυµα αγόρια της να πολεµήσουν το ένα εναντίον του άλλου στην εισβολή.