Το σκοτάδι ήρθε για πρώτη φορά στην ψυχή της Βασιλικής όταν σκότωσαν τον Νικηφόρο. Προσπάθησε να πάρει εκδίκηση, δεν τα κατάφερε. Ενώ η στήριξη της οικογένειάς της. και το γεγονός πως έμεινε έγκυος, την έκαναν να προσπαθήσει να ορθοποδήσει ξανά στη ζωή.



Μαζί με τον Μαθιό ονειρεύτηκαν ένα καλύτερο μέλλον και παρόλο που εκείνος έχει αποφασίσει να παραδοθεί για τον φόνο του Στεφανή μόλις εκείνη φέρει στον κόσμο την κόρη τους, συνεχίζουν να κάνουν όνειρα. Όλα τα παραπάνω όμως θα καταρρεύσουν στα επόμενα επεισόδια της σειράς, όπου και θα μάθουν με τον άντρα της από την Καλλιόπη ότι ο θάνατος του γιου τους ξεκίνησε από ένα ψέμα του Αντρέα. Μαθιός και Αστέρης θα συγκλονιστούν από τις αποκαλύψεις, περισσότερο από όλους όμως η Βασιλική θα είναι εκείνη που θα αρχίσει να κάνει μαύρες σκέψεις για τον Αντρέα.



Μετά τις αποκαλύψεις της Καλλιόπης, ο Μαθιός θα φύγει καθώς από το σοκ θα ανασαίνει με δυσκολία. Ο Αστέρης θα τον ακολουθήσει και τα βήματά τους θα τους οδηγήσουν στο Σταματόδεντρο. «Έδωσα έναν όρκο στην ψυχή σου, γιε μου. Μα δεν ήξερα τότε πως αυτός ο καταραμένος ο Αντρέας κρύβεται πίσω από τις απώλειες της ζωής μας», θα πει ο Μαθιός, ο οποίος λίγο αργότερα θα ρωτήσει τον αδελφό του με τι δύναμη θα κρατήσει τον όρκο του, όταν δει ξανά μπροστά του τον Αντρέα. «Δεν θα είσαι μόνος σου σε αυτό, αδελφέ μου. Τις ίδιες απώλειες έχουμε. Το σπίτι μας βυθίστηκε στο πένθος. Θα παλέψουμε το θηρίο της οργής και θα το νικήσουμε», θα τονίσει ο Αστέρης.




Αντίθετα, η Βασιλική έχει αρχίζει ήδη να ετοιμάζει το σχέδιο της εκδίκησής της απέναντι στον άντρα που έχει εξαφανιστεί. «Εγώ δεν έχω δώσει κανένα όρκο, Μαθιό μου, και το μόνο που σκέφτομαι είναι τον Αντρέα να καίγεται στην κόλαση. Υπάρχει κάτι που τον περιμένει εδώ. Το τέλος του! Εγώ θα τον σκοτώσω». Ο Μαθιός θα αρχίσει να αγωνιά, όπως και η Καλλιόπη με τον παπά που θα δουν ότι μέσα της ξύπνησε πάλι το τέρας της εκδίκησης. Όλοι μαζί λοιπόν θα αποφασίσουν να έχουν στο εξής τα μάτια τους στραμμένα πάνω στη γυναίκα για να γλιτώσουν τα χειρότερα.


Μαθιός και Βασιλική ζουν τον απόλυτο έρωτα - «Θέλω να χαθώ στην αγκαλιά σου»




Αποκλειστική σκηνή από το επεισόδιο του «Σασμού» που θα προβληθεί τη Δευτέρα.