Ημέρα μνήμης για τα Τέμπη. Ένας χρόνος από την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία που σημάδεψε τη χώρα μας, και ακόμα και σήμερα παραμένουν αναπάντητα «γιατί».

O γολγοθάς των συγγενών και ο αγώνας τους για δικαίωση εξακολουθεί να υφίσταται. Στο διά ταύτα όμως.

Στις 27 Φεβρουαρίου, στις 00.10, την παραμονή της «μαύρης» επετείου, το Mega τιμά τη μνήμη των 57 νέων που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδοξα, με το ντοκιμαντέρ #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ…

Δείτε επίσης: Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Συγκλονίζει η μαρτυρία επιζώντα - "Το περνάω ως ένα κακό όνειρο που όταν ξύπνησα, είχα μώλωπες, εγκαύματα και κάκωση στο δεξί γόνατο"

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μαμά έρχομαι»

Μια φράση που ηχεί ακόμα στα αυτιά των ανθρώπων που άφησαν πίσω.


Η Ανθή Βούλγαρη, μετά από πολύμηνη έρευνα, κάνει οδοιπορικό στις πόλεις όπου ζούσαν οι επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, καταγράφει τις μαρτυρίες των επιζώντων καθώς και τις αφηγήσεις των οικογενειών των θυμάτων, και παρακολουθεί την πορεία των ερευνών για την απονομή δικαιοσύνης.

Η δημοσιογράφος δίνει βήμα στους συγγενείς, τους διασώστες, τους πραγματογνώμονες. Με αφηγηματική προσέγγιση και κινηματογραφική αισθητική, το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει την αλήθεια εκείνης της νύχτας και τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που έφερε το… ξημέρωμα.

Δείτε ακόμη: Eκδήλωση για τα Τέμπη στο Eυρωκοινοβούλιο - "Όχι στη συγκάλυψη!"



Γιατί συνέβη το δυστύχημα; Τι έφταιξε; Πώς βιώνουν μέχρι και σήμερα την απώλεια οι οικογένειες των τραγικών πρωταγωνιστών εκείνης της ημέρας; Οι παραλείψεις, τα ερωτηματικά, οι άσβηστες μνήμες και τα όνειρα που χάθηκαν… σε πρώτο πλάνο.




*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 19/2/2024

Δείτε επίσης: Εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη: Άνθρωποι είχαν χρεωθεί ειδικότητες που δεν γνώριζαν