Εκδήλωση για την πολύνεκρη σιδηροδρομική σύγκρουση στα Τέμπη διοργανώνει η ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL αυτή την ώρα στο Ευρωκοινοβούλιο, με κεντρικούς ομιλητές τη Μαρία Καρυστιανού, μέλη του Συλλόγου Τέμπη 2023, τους νομικούς Ελεονώρα Γεωργίου και Γιώργο Ηλιόπουλο, αλλά και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος και διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο «Τέμπη: Εκτροχιασμός του κράτους δικαίου».

«Τα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστούν - Όχι στη συγκάλυψη!» υπογραμμίζουν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κώστας Αρβανίτης και συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι παίρνουν τον λόγο ώστε να ακουστούν από τους ευρωβουλευτές.


«Τα θύματα και οι συγγενείς τους πρέπει να βρουν δικαίωση!», τονίζεται στην πρόσκληση της εκδήλωσης. Ομιλητές θα είναι οι:

Κώστας Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/Τhe Left, μέλος Επιτροπής LIBE
Μαρία Καρυστιανού, Συγγενής θύματος
Χρήστος Κωνσταντινίδης, Συγγενής θύματος
Παύλος Ασλανίδης, Συγγενής θύματος
Γιώργος Ηλιόπουλος, Νομικός
Ελεονώρα Γεωργίου, Νομικός

Παρακολουθήστε ζωντανά την εκδήλωση


Τέμπη: Εκτροχιασμός του Κράτους Δικαίου


Στην εκδήλωση παρευρίσκεται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης που έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στις Βρυξέλλες.

Πριν από την εκδήλωση οι συγγενείς των θυμάτων και δικηγόροι σχημάτισαν με πλακάτ τη λέξη «δικαιοσύνη» στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.