Τα «Κακά κορίτσια» των ερτζιανών µιλούν για την πολυετή πορεία τους, το καθηµερινό ραντεβού τους στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, την άσβεστη αγάπη και το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και για τα ευτράπελα και αστεία πίσω από το µικρόφωνο.




Για άλλη µια χρονιά τα «Κακά κορίτσια» στον αέρα του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, 15:00-17:00, µε την αγάπη του κόσµου να παραµένει σταθερή.

Μ.Λ.: Ξεκινήσαµε από σύµπτωση την εκποµπή πριν από 27 χρόνια, από τη συχνότητα του ANT1 Radio, και καταφέραµε να τρέξουµε επιτυχώς έναν πραγµατικό µαραθώνιο δρόµο. Σήµερα µετράµε αµέτρητες ώρες εκποµπών µε χιούµορ, ενδιαφέροντες καλεσµένους και πολλά απρόοπτα. Είµαστε ευτυχισµένες για την πορεία που διανύσαµε και ευχόµαστε αυτή η πορεία να µη σταµατήσει ποτέ… Αλλωστε, σλόγκαν µας είναι «Τα καλύτερα έρχονται»…

Ε.Κ.: Είναι αλήθεια ότι κλείνουµε σχεδόν 27 χρόνια στον αέρα και δεν έχουµε καταλάβει πώς πέρασαν. Ολο αυτό το διάστηµα, που ουσιαστικά είναι µια ζωή, έχουµε χτίσει µια σχέση αγάπης µε τους ακροατές µας. Νοµίζω ότι πλέον έχουµε το κοινό µας, που µας ακολουθεί ραδιοφωνικά και που περιµένει να πάει 15.00 για να ακούσει την εκποµπή µας και να αποφορτιστεί.




Επειτα από τόσα χρόνια κοινής πορείας, πού αποδίδετε την επιτυχία που έχει το δικό σας δίδυµο;

Μ.Λ.: ∆εν υπάρχουν συνταγές για επιτυχίες. Στα 27 χρόνια ραδιοφωνικής πορείας προσπάθησαν να µας µιµηθούν πολλοί. Απέτυχαν για έναν και µοναδικό λόγο: Εµείς δεν υποδυθήκαµε, ούτε µιµηθήκαµε… Ηµασταν και είµαστε ο εαυτός µας, µε άλλα λόγια.

Ε.Κ.: Στο γεγονός ότι είµαστε αυθεντικές και ανθρώπινες. ∆εν κρύβουµε τις αδυναµίες µας, αντιθέτως γελάµε µε αυτές.




Τι επιθυµεί πλέον ο ακροατής να ακούσει ανοίγοντας το ραδιόφωνο;

Μ.Λ.: Αυτό έχει να κάνει µε την ώρα, τη συγκυρία και σε ποια φάση της ζωής του είναι ο καθένας. Σαφώς και η ενηµέρωση είναι το πρώτο - µε όσα συµβαίνουν, µας αφορά όλους. Αλλωστε, η ειδησεογραφία είναι πλούσια τα τελευταία χρόνια. Από εκεί και πέρα, ο ακροατής θα αναζητά πάντα και κάτι ακόµα: Σε µια τόσο δύσκολη εποχή το χιούµορ παραµένει σταθερή αξία. Είναι κάτι σαν το αλάτι και πιπέρι της καθηµερινότητας.

Ε.Κ.: Ο ακροατής που ανοίγει το ραδιόφωνο αναζητά µια καλή παρέα, που θα τον κάνει να ξεχάσει για λίγη ώρα τα προβλήµατα της δύσκολης εποχής που ζούµε. 




Τι δυναµική µπορεί πλέον να έχει µια ραδιοφωνική εκποµπή, όταν υπάρχει η ευκολία του «σκρολαρίσµατος» στα social media;

Μ.Λ.: Ο καθένας αποδίδει - µεταφράζει τα γεγονότα µέσα από το δικό του πρίσµα. Τα social media δεν αντικατέστησαν τον άµεσο λόγο του ραδιοφώνου. Ισα-ίσα που τα social λειτούργησαν αλληλοσυµπληρωµατικά σε αυτό που κάνουµε. Είπαµε «εδώ είµαστε!» και στις πιο νέες ηλικίες… ∆ιαθέτουµε στο Facebook Kaka koritsia fan club.

Ε.Κ.: Μια ραδιοφωνική εκποµπή είναι ζωντανή παρέα την ώρα που οδηγείς µέσα στην κίνηση, που δουλεύεις, που µαγειρεύεις, που ταξιδεύεις. Το ραδιόφωνο είναι αυτή η φωνή -ή και περισσότερες- που σου κρατά συντροφιά, σε κάνει να γελάσεις, να σκεφτείς, να θυµώσεις, να σχολιάσεις µονολογώντας, να ενθουσιαστείς. Και παράλληλα είναι ένα ραντεβού συγκεκριµένης µέρας και ώρας που το περιµένεις και είναι µέρος της ρουτίνας σου. Αυτή τη συνθήκη δεν µπορούν να σου την προσφέρουν τα social media.




Ποιο είναι το πιο αστείο, απρόοπτο ή και άβολο περιστατικό που σας έχει συµβεί όλα αυτά τα χρόνια;

Μ.Λ.: Αισθάνοµαι άβολα µε τα παπούτσια όταν µε χτυπάνε ή µε την µπλούζα όταν µε στενεύει, τώρα που έχω πάρει κιλά. Οσο για το πιο αστείο που συµβαίνει ακόµα και σήµερα; Είναι όταν κάτι µε πυροδοτεί να γελώ non-stop κατά τη διάρκεια της εκποµπής. Οµως δεν πειράζει, καθώς αντιµετωπίζουµε τα πάντα από την κωµική πλευρά τους. Είµαστε φύσει και θέσει «Κακά κορίτσια».

Ε.Κ.: Το πιο αστείο περιστατικό ήταν όταν το ραδιόφωνο του ANT1 έκανε ανακαίνιση στα στούντιο και κάναµε εκποµπές σε ένα υπόγειο, σε ένα καµαράκι στενό σαν τηλεφωνικό θάλαµο, καθισµένες, η Μαρία πάνω σε δύο καφάσια µπύρας και εγώ στα πόδια της. Αυτή η κατάσταση κράτησε µία εβδοµάδα και νοµίζω ότι κάναµε τις καλύτερες εκποµπές µας εκείνες τις µέρες.





*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" στις 20/1/2024