Ένα καλά κρυμμένο μυστικό από το μακρινό 1974 θα φέρει μεγάλες αναταράξεις στην οικογένεια Κούρτη.

Το κουβάρι της συγκλονιστικής ιστορίας του «Famagusta» αρχίζει να ξετυλίγεται με την πρεμιέρα της μεγάλης παραγωγής του Mega, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 21.00.

Ένα μωρό επιβιώνει της τουρκικής αεροπορικής επιδρομής στην Αμμόχωστο το καλοκαίρι του ’74, αλλά αποχωρίζεται βίαια από την πραγματική του μητέρα. Σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας, ένας μαχητικός δημοσιογράφος, μεγαλωμένος στο Λονδίνο από Ελληνοκύπριους γονείς. Ταξιδεύει στην Κύπρο για να καταγράψει σε ένα ντοκιμαντέρ τις συγκλονιστικές μαρτυρίες Κυπρίων που έζησαν την τουρκική εισβολή. Η θετή του μητέρα τον μεγαλώνει με αγάπη, όμως επιλέγει να του κρύψει ένα μεγάλο μυστικό. Στο πλαίσιο της έρευνάς του στην Κύπρο, εκείνος θα έρθει αντιμέτωπος με τη μαρτυρία της βιολογικής του μητέρας και η αλήθεια θα βγει στο φως.

Δείτε επίσης: Πρεμιέρα την Κυριακή για τη νέα σειρά του Mega "Famagusta" - H συγκλονιστική υπόθεση και οι ήρωες

Μυστικά και πάθη που ακολουθούν την οικογένεια Κούρτη, που συνδέεται και εκείνη τρόπον τινά με τα μαρτυρικά γεγονότα της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή, αποκαλύπτονται σε 24 επεισόδια.


"Famagusta": Ο Μάικλ, η Σοφία και η Κατερίνα 

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μάικλ Κούρτη θα δούμε τον εξαιρετικό ηθοποιό Χρήστο Λούλη. Δημοσιογράφος, μεγαλωμένος στο Λονδίνο από Κύπριο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Έξυπνος, ειλικρινής, φιλόδοξος, συμπονετικός. Καθώς η Κύπρος βρίσκεται πολύ βαθιά στο DNA του, αποφασίζει να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για την τουρκική εισβολή. Η έρευνά του φτάνει τόσο βαθιά και ουσιαστικά στις ιστορικές μαρτυρίες, που θα τον οδηγήσει να ξετυλίξει εν αγνοία του το κουβάρι της προσωπικής του ιστορίας! Είναι και αυτός ένας από τους χιλιάδες αγνοούμενους της εισβολής…

Δείτε ακόμη: "Famagusta": Τέσσερις ώρες για να γίνει Μακάριος ο Γρηγόρης Βαλτινός



Το «Famagusta» σηματοδοτεί και την επιστροφή της Αιμιλίας Υψηλάντη στη μικρή οθόνη. Η Σοφία Κούρτη είναι η μητέρα του Μάικλ, τον οποίο λατρεύει. Δημοσιογράφος, σε διευθυντική θέση μεγάλης αγγλικής εφημερίδας. Χήρα Κύπριου πιλότου. Φιλόδοξη και εργασιομανής. Κρύβει ένα μεγάλο μυστικό που με την αποκάλυψή του διαλύονται τα πάντα γύρω της.

Η Σοφία Παυλίδου υποδύεται την Κατερίνα Σεφερτζή. Εικονολήπτρια, βοηθός και σύντροφος του Μάικλ. Ερωτευμένη μαζί του, μοιράζονται την καθημερινότητα αλλά και το πάθος για τη δουλειά τους. Την ημέρα που σταματάει να είναι το αντικείμενο του πόθου του Μάικλ, αποφασίζει να τον καταστρέψει. Θα τα καταφέρει;



*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" στις 17/1/2024