«Η επιστροφή στον τόπο του εγκλήµατος» δεν έχει απαραιτήτως πάντα αρνητικό πρόσηµο... Ειδικά όταν η διαδροµή χαρακτηρίζεται από χαµηλών τόνων δηλώσεις, εµπειρία και έµφυτη ευγένεια. Τα παραπάνω -προφανώς- ισχύουν στην περίπτωση της (ελεύθερης -πια- και ωραίας) Ευγενίας Σαµαρά. Πολλοί ίσως δεν το θυµούνται, αλλά η «Στέλλα» του «Σασµού» ξεκίνησε από την τηλεπαρουσίαση, όπου κι επέστρεψε φέτος µε το τηλεπαιχνίδι «Switch» της ΕΡΤ1. Ηταν το µακρινό 2008, όταν ο Αντώνης Κανάκης αποφάσισε να κάνει δοκιµαστικό για τη συµµετοχή νέων προσώπων στο «Ράδιο Αρβύλα». Ενα από αυτά ήταν η συντοπίτισσά του Ευγενία Σαµαρά, που τον κέρδισε. Μέχρι και το 2013, παρουσίαζε την ενότητα µε τα βίντεο που έστελναν στη δηµιουργική οµάδα της εκποµπής οι τηλεθεατές.

Η διαχείριση της «ταµπέλας»

∆έκα χρόνια µετά, µετρώντας αρκετές επιτυχίες, θα εξοµολογηθεί το πώς βίωσε την ταµπέλα «Το “κορίτσι των Aρβύλα”» που τη συνόδευε πολλά χρόνια µετά. «Επειδή δεν το είδα έτσι, νοµίζω ότι δεν µπήκα σε αυτή την παγίδα. Θα µπορούσα πολύ εύκολα να µπω και το λέω γιατί οι άλλοι το είδαν έτσι. Οι άλλοι είναι ο καθρέφτης µας, αν εµείς φοβόµαστε ότι θα µας δούνε σαν “κορίτσι των Ράδιο Αρβύλα”, ή “ηθοποιό” ή “παρουσιάστρια”. Αν όµως βάλουµε εµείς την ταµπέλα στον εαυτό µας, αυτό θα δουν οι άλλοι. Τον καθρέφτη, γιατί αυτό είναι οι άλλοι απέναντί µας» είπε τον Νοέµβριο στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. Από µικρή ήθελε να ανεβεί στο θεατρικό σανίδι. Σπούδασε υποκριτική στη ∆ραµατική Σχολή του Βασίλη ∆ιαµαντόπουλου και έδινε το «παρών» στα έδρανα της Γεωπονικής Σχολής στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης. «Κάποια στιγµή στο Λύκειο υπήρξε µια τροµοκρατία από δασκάλους και γονείς για το πώς θα βρω δουλειά και πώς θα ζήσω ως ηθοποιός, οπότε έδωσα πανελλήνιες για να περάσω στη Γεωπονική για να ασχοληθώ µε την αρχιτεκτονική τοπίου. Σε πρώτο χρόνο, αποφάσισα ότι δεν ήταν αυτό για µένα και συνέχισα µε τις σπουδές µου στη ∆ραµατική», έλεγε παλαιότερα.

Διαβάστε ακόμα: Ευγενία Σαμαρά: "Όταν μου πρότειναν να παρουσιάσω τηλεπαιχνίδι η πρώτη μου σκέψη ήταν…"

Σχέση, πένθος και χωρισµός - Το 2014 είναι χρονιά-ορόσηµο για την όµορφη Ευγενία

Το 2014 είναι χρονιά-ορόσηµο για την όµορφη Ευγενία. Παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά του ΑΝΤ1 «Η εκδροµή», που γίνεται επιτυχία. Στα γυρίσµατα της σειράς γνωρίζει και σύντοµα γίνεται ζευγάρι µε τον συνάδελφό της Γιάννη Ποιµενίδη. Ακολούθησε η συγκατοίκηση στην Κύπρο (η Ευγενία πρωταγωνιστούσε στη σειρά «Εννέα µήνες», που στην Ελλάδα προβλήθηκε από το Star). Tο ζευγάρι δεν κρύφτηκε ούτε λεπτό. Ο Γιάννης µάλιστα στάθηκε βράχος δίπλα της τα Χριστούγεννα του 2021, που έζησε βαρύ πένθος, χάνοντας τον πατέρα της. «“Αδειασα” ξαφνικά, ένιωσα απερίγραπτα συναισθήµατα. Σήµερα είναι απελευθερωτικό το ότι τα είχα πει όλα µε τον µπαµπά µου, όταν έπρεπε... Ηµασταν πολύ συνδεδεµένοι», έχει πει σχετικά. Οµως, όσον αφορά τα προσωπικά της, ενώ περιµέναµε γάµο, ήρθε χωρισµός, έπειτα από εννιά ολόκληρα χρόνια κοινής πορείας. Τα σενάρια που ακολούθησαν και ήθελαν την ηθοποιό να είναι στο ξεκίνηµα σχέσης µε τον συνάδελφό της Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, διαψεύστηκαν περίτρανα. Η εργασιοθεραπεία λένε πως πολλές φορές είναι το αντίδοτο στα συναισθήµατα που δηµιουργούνται µετά το τέλος µακροχρόνιων σχέσεων. Προφανώς έτσι λειτούργησε και για την εντυπωσιακή µελαχρινή. Συνεχίζει ως «Στέλλα» για τρίτη σεζόν στον «Σασµό» -η πλοκή λαµβάνει χώρα στην Κρήτη και συγκεκριµένα στο χωριό Ανω Ποροία- και ήταν η µεγαλύτερη επιτυχία στη µέχρι τώρα πορεία της, ενώ επανήλθε ως παρουσιάστρια παίρνοντας το πηδάλιο του καθηµερινού τηλεπαιχνιδιού «Switch». «Οταν κάτι σου αρέσει και περνάς όµορφα, βγαίνει. ∆εν είχα δει τον εαυτό µου στο κοµµάτι της παρουσίασης. ∆εν αισθάνοµαι παρουσιάστρια. Επειδή είναι ένα παιχνίδι, δεν αισθάνοµαι ότι κάνω τη δουλειά µιας παρουσιάστριας, είναι πολύ πιο δύσκολο αυτό που κάνετε εσείς οι παρουσιαστές. Μου αρέσουν πολύ τα παιχνίδια, διασκεδάζω, οπότε εκεί µου φαίνεται απλό. Είµαι και ο εαυτός µου. Στην αρχή µε έπιασαν οι ανασφάλειές µου, αλλά µετά ένιωσα σαν στο σπίτι µου», έχει πει στο «Χαµογέλα και πάλι» του Mega, προσθέτοντας: «Ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσµατος. Και πολλοί που συµµετέχουν σε σίριαλ δεν έχουν σπουδάσει υποκριτική. Και ηθοποιοί κάνουν τους παρουσιαστές και τους τραγουδιστές. Οι χώροι είναι ανοιχτοί και όλοι κρινόµαστε εκ του αποτελέσµατος». Ούτως ή άλλως, έχει κάθε λόγο να χαµογελά, διανύοντας µία από τις πιο επιτυχηµένες σεζόν στη µικρή οθόνη.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή» της Κυριακής.