«Μύρισαν» Χριστούγεννα και τι σημαίνoυν Χριστούγεννα χωρίς ταινία;

Ο κόσμος της Disney+ προσφέρει σε όλους τις χριστουγεννιάτικες ταινίες και σειρές που πρέπει να δουν τα Χριστούγεννα και δεν πρέπει να χάσουν με τίποτα!

Συγκεντρώσαμε τις πέντε ταινίες και σειρές της Disney+, που αξίζει να δείτε ξανά και ξανά αυτά τα Χριστούγεννα δίπλα στο στολισμένο δέντρο παρέα με τους μικρούς τηλεθεατές ή και γιατί όχι(;) και μόνοι σας.

Διαβάστε ακόμα: Netflix: Χριστουγεννιάτικες ταινίες και σειρές για όλη την οικογένεια

Η Πεντάμορφη και το Τέρας 2: Τα μαγεμένα Χριστούγεννα

To «Η Πεντάμορφη και το Τέρας 2: Τα μαγεμένα Χριστούγεννα» (αγγλικά: Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas) κυκλοφόρησε το 1997, σε παραγωγή Disney Television Animation. Πρόκειται για midquel της ταινίας της Disney, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, του 1991, και τοποθετείται, την περίοδο των Χριστουγέννων.

Θέμα της ταινίας είναι η απαγόρευση του εορτασμού των Χριστουγέννων από το Τέρας, καθότι του θυμίζει όταν μεταμορφώθηκε σε τέρας, που ήταν αυτή την εποχή, με τους υπόλοιπους ήρωες να προσπαθούν να τον πείσουν ότι είναι μία καλή εορτή. Στην ταινία δείχνει με περισσότερες λεπτομέρειες το πώς μαγεύτηκαν οι ήρωες αλλά και το κάστρο.

Μίκυ και Μίνι: Μια ευχή για τα Χριστούγεννα

Κάθε Χριστούγεννα ο Μίκυ, η Μίνι και όλοι τους οι φίλοι μαζεύονται για να απολαύσουν τις γιορτές και να μοιραστούν τις παραδόσεις που αγαπούν. Αλλά φέτος βρίσκονται μακριά ο ένας από τον άλλον σε διάφορα μέρη του κόσμου και πρέπει να βιαστούν για να επιτρέψουν στη Λουκανικούπολη για την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Παρά τα εμπόδια που συναντούν στο δρόμο της επιστροφής, ο Μίκυ κάνει μια ευχή στο Αστέρη των Χριστουγέννων να βρεθούν και πάλι όλοι μαζί – και χάρη στην ξεχωριστή βοήθεια του Άγιου Βασίλη, η ευχή τους θα γίνει πραγματικότητα.

Η Εποχή των Παγετώνων

Μπορεί να μην είναι η κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία, αλλά δεν λείπει ποτέ από τις λίστες των γιορτών. Η ταινία εκτυλίσσεται στην εποχή των παγετώνων. Ήρωες είναι ο Μάνι, ένα μαλλιαρό μαμούθ και ο Σιντ, ένας γιγάντιος βραδύποδας, που στην πορεία της μετανάστευσής τους προς το νότο, βρίσκουν εγκαταλειμμένο ένα μωρό παιδί και αποφασίζουν να το επιστρέψουν στους γονείς του παρ’ όλο που οι τελευταίοι είναι έτοιμοι να τους εξοντώσουν με τα όπλα τους.

Στον δρόμο τους θα προστεθεί και ο Ντιέγκο, ένας κουτοπόνηρος τίγρης που βλέπει το μωρό ως μελλοντική τροφή. Ξεχωρίζει και ένα άλλο ζωάκι, ο μικρός σκίουρος της αρχής, ο Σκρατ, που χρησιμοποιείται για λάιτ-μοτίβ και προσπαθεί να μεταφέρει ένα βελανίδι (προκαλώντας από το ξεκίνημα κιόλας μια καταστροφική χιονοστιβάδα) και όχι μόνο, αφού αυτός είναι η αιτία της απόψυξης στο 2 και της ανακάλυψης των δεινοσαύρων στο 3.

Οι Simpsons γιορτάζουν τα Χριστούγεννα

Οι Simpons δεν θα μπορούσα να μην γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Η αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τον Ματ Γκρέινιγκ για το τηλεοπτικό κανάλι Fox προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 17 Δεκεμβρίου του 1989 και συνεχίζει να γοητεύει τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Έχουν μεταδοθεί πάνω από 660 επεισόδια της σειράς, ενώ τον Ιούλιο του 2007 προβλήθηκε η κινηματογραφική ταινία The Simpsons: Η Ταινία, η οποία έκανε εισπράξεις 527 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Η αγαπημένοι οικογένεια των Χόμερ, Μαρτζ, Μπαρτ, Λίζα και Μάγκι κάνουν συχνά πρωτοποριακές εμφανίσεις και κάπως έτσι είναι και τα δικά τους Χριστούγεννα. Ας τους ακολουθήσουμε.

Ψυχρά κι Ανάποδα: Η περιπέτεια του Όλαφ

Το Ψυχρά κι Ανάποδα: Η περιπέτεια του Όλαφ είναι μια 3D ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων σε υπολογιστή σε παραγωγή Walt Disney Animation Studios και διανομή από τη Walt Disney Pictures.

Τη σκηνοθεσία ανέλαβαν οι Κέβιν Ντιτέρς και Στίβι Γουέρμερς, οι οποίοι είχαν επίσης σκηνοθετήσει τη σειρά ταινιών μικρού μήκους Prep and Landing, οι οποίες είχαν σαν θέμα τους τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Είναι η πρώτη Χριστουγεννιάτικη περίοδος από τότε που ξανάνοιξαν οι πύλες του κάστρου και η Άννα με την Έλσα διοργανώνουν έναν εορτασμό για όλους στην Αρεντέλλα. Όταν οι κάτοικοι της πόλης φεύγουν νωρίς για να απολαύσουν τις δικές τους οικογενειακές παραδόσεις, οι αδελφές συνειδητοποιούν πως εκείνες δεν έχουν οικογενειακές παραδόσεις. Η Έλσα κατηγορεί τον εαυτό της για αυτό μιας και είχε απομονωθεί για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, με αποτέλεσμα εκείνη και η Άννα να μην περνάνε χρόνο μαζί. Ο Όλαφ, βλέποντας αυτό, αποφασίζει να ψάξει για να βρει παραδόσεις με τη βοήθεια του Σβεν.