Η «Φόνισσα», η υποδειγματική μεταφορά του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σαρώνει τα βραβεία του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η σκηνοθεσία είναι της Εύας Νάθενα και πρωταγωνιστεί η κορυφαία ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, στον ρόλο μιας γυναίκας που σκοτώνει μικρά κορίτσια για να τα λυτρώσει από την ακραία φτώχεια και την κακοποίηση.

Η ηρωίδα του Παπαδιαμάντη, που φέρει την ιδιότητα του τίτλου, εμφανίζεται ξανά στη μεγάλη οθόνη.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ συγκινημένη. Είναι οι περισσότεροι από εμάς. Να ενωθούμε ξανά και αυτό είναι πολύ συγκινητικό για μένα. Η ταινία αυτή θα επιθυμούσα να θεραπεύσει και να ξύσει πληγές και να τις ανοίξει για να τις επουλώσει τελειωτικά όλων μας. Γιατί αυτός ο συγγραφέας και ηρωίδα του, αυτή σήκωσε το βάρος όλης της ανθρωπότητας στους ώμους της» δήλωσε η σκηνοθέτις Ευά Νάθενα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ταινία.

Με περισσότερο εικαστική προσέγγιση και αισθητική θεατρικότητα. Η τέχνη της εικόνας επιφορτίζεται με τη βροντερή δύναμη της επαναδομημένης τραγωδίας.

«Είμαστε πολύ συγκινημένοι όλοι με την υποδοχή από το κοινό της ταινίας μας. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά, είχαμε μεγάλη προσήλωση όμως στο στόχο μας και πολύ πίστη σε αυτό που κάναμε» δήλωσε η πρωταγωνίστρια της ταινίας Καρυοφιλλιά Καραμπέτη.

Η καθιερωμένη για την εύπλαστη προσαρμοστικότητά της και την κομψή επί δραστικότητα στα έργα άλλων δημιουργών ενδυματολόγος και σκηνογράφος Εύα Νάθενα αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει και να συγγράψει με την Κατερίνα Μπέη το σενάριο του κινηματογραφικού ντεμπούτου της.



Πηγή: ertnews.gr