Οι εκδόσεις «Κλειδάριθμος» και ο κινηματογράφος «Δαναός» παρουσιάζουν μια ακόμη κινηματογραφική προβολή, μεταφορά ομώνυμου μυθιστορήματος του διάσημου, για τα συναρπαστικά θρίλερ του, Αμερικανού συγγραφέα Stephen King.

Πρόκειται για την cult ταινία τρόμου με τίτλο «Κάρι», που θα προβληθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 21:45 στον κινηματογράφο «Δαναός».

Σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Brian De Palma, αυτή η ταινία που κυκλοφόρησε το 1976 αποτέλεσε για πολλούς «μία από τις σπουδαιότερες στιγμές στην πρώιμη σκηνοθετική καριέρα του Brian».

Τη βραδιά θα προλογίσει η Ελεονώρα Ορφανίδου, δημοσιογράφος.

Ο βασιλιάς του τρόμου Stephen King ξεκίνησε τη δημιουργική του πορεία το 1974 και έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει περισσότερα από 65 μυθιστορήματα και νουβέλες, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 30 έχουν μεταφερθεί ή αναμένεται να μεταφερθούν σύντομα στη μεγάλη οθόνη. Τον φετινό Απρίλιο, ο συγγραφέας συμπληρώνει το 50ό έτος από τη μέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, το θρυλικό «Κάρι».

vivlio_kari_kinhmatografos_danaos

Κάρι: Η υπόθεση της ταινίας

Αν ο Εξορκιστής σας έκανε να τρέμετε, η Κάρι θα σας κάνει να ουρλιάξετε. Ετοιμαστείτε για ένα ραντεβού με τον τρόμο, έναν ζωντανό εφιάλτη… Η Κάρι Γουάιτ πέφτει συχνά θύμα χλευασμού από τους συμμαθητές της, αλλά διαθέτει ένα χάρισμα: την ικανότητα να μετακινεί αντικείμενα με τη δύναμη του μυαλού. Πόρτες κλειδώνουν, αντικείμενα υψώνονται και πέφτουν, μηχανήματα βραχυκυκλώνουν… Είναι η δύναμή της – και το πρόβλημά της. Όσο κι αν η Κάρι προσπαθεί να δείχνει φυσιολογική, ένα απρόσμενο γεγονός θα μετατρέψει το κρυφό της χάρισμα σ’ ένα θανατηφόρο όπλο τρόμου και καταστροφής...

Πληροφορίες

Kλείσε το εισιτήριό* σου ΕΔΩ.

*Τιμή εισιτηρίου 7€.


Αντίτυπα εμβληματικών βιβλίων του Stephen King θα διατίθενται προς πώληση στο μπαρ του σινεμά. Ανάμεσά τους, το «Χόλι», το νέο βιβλίο του Stephen King, που κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Κλειδάριθμος» τον Μάρτιο.