Με τις καλύτερες προδιαγραφές ξεκινά το γαλαξιακό ταξίδι του στην παγκόσμια μυθοπλασία το «Milky Way» του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών Βασίλη Κεκάτου.

Η σειρά, που κάνει πρεμιέρα απόψε στις 23.10 στο Mega, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Variety», πουλήθηκε στον κολοσσό Fifth Season, εταιρεία παραγωγής που δημιούργησε blockbuster σειρές, μεταξύ των οποίων το «Scenes from a Marriage» του HBO και το «Severance» της Apple TV.

Η ιστορία του "Milky Way"

Η κινηματογραφικών προδιαγραφών σειρά αφηγείται την ιστορία της 17χρονης Μαρίας (Κορίνα Ντουλάαρτ), η οποία λαχταρά να φύγει μακριά από την αργόσυρτη επαρχιακή πόλη της και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο». Με σύμμαχο το συνομήλικό της Τζο (Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος) θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει και όχι αυτό που περιμένουν οι άλλοι από εκείνη.

Στο 1ο επεισόδιο, το τηλεοπτικό κοινό μεταφέρεται σε μία ανώνυμη ορεινή πόλη. Η Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να φύγει για πάντα για την πρωτεύουσα. Ζει με τους γονείς και τη γιαγιά της. Βαριέται σχεδόν τα πάντα, εκτός από τις τέσσερις φίλες της, την Αθηνά (Στυλιάνα Ιωάννου), την Κάτε (Ναταλία Σουίφτ), τη Βίρνα (Ευαγγελία Καμάρα) και τη Σία (Αφροδίτη Καποκάκη), με τις οποίες χορεύουν μαζί, όταν δεν πλήττουν στην τάξη. Κάνει παρέα και με το αγόρι της, τον Τάσο (Νικολάκης Ζεγκίνογλου), που δουλεύει στο βενζινάδικο της περιοχής. Η άφιξη του Τζο στην πόλη, ενός queer gay αγοριού, θα διαταράξει για λίγο τη σχολική ανία. Όταν η Μαρία αρχίζει να νιώθει αδιαθεσία, αποφασίζει να κάνει τεστ εγκυμοσύνης στις τουαλέτες του σχολείου κρυφά απ’ όλους. Ο χρόνος σταματά. Η ζωή της δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Το «Μilky Way» είναι μια περιπέτεια ανεξαρτησίας και ενηλικίωσης που θα μιλήσει στις καρδιές όλων. Γιατί, τελικά, ο καθένας από εμάς ονειρεύεται να δραπετεύσει από το μικρόκοσμό του και να εξερευνήσει άλλους, μακρινούς γαλαξίες.

Οι ηθοποιοί της σειράς 

Στο πρωταγωνιστικό καστ συμμετέχουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Ακύλλας Καραζήσης, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Σε γκεστ ρόλους θα δούμε τους Λαέρτη Μαλκότση, Νίκο Καραθάνο, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκη, Άλκηστη Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα. Η συνέχεια επί της μικρής οθόνης του Μεγάλου Καναλιού.

*Του Αλέξη Μίχα / Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "On Time" στις 2/11/2023