«Μπρα ντε φερ», Δημήτρης Τάκης και Χριστίνα Κοραή, το ραδιοφωνικό δίδυµο που καθηµερινά (09.00- 11.00) δίνει το δικό του, ενηµερωτικό στίγµα στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1.

Μιλώντας στα «Π», µας αποκαλύπτουν τους στόχους τους για τη νέα χρονιά, τα «συστατικά» της επιτυχίας ενός διδύµου, την «παρέα» που κρατά το ραδιόφωνο, αλλά και τα µηνύµατα της κάλπης των αυτοδιοικητικών εκλογών.


Το «Μπρα ντε φερ» βρίσκεται στον αέρα του «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 καθηµερινά, 09.00-11.00. Τι µπορούν να περιµένουν οι ακροατές φέτος από εσάς;

Χ.Κ.: Ενηµέρωση! Με πλούσιο παρασκήνιο, ειδήσεις, συνεντεύξεις. Τις αποκλειστικές πληροφορίες µας για τα γεγονότα που βλέπουν το φως της δηµοσιότητας και για όσα εκτυλίσσονται πίσω από αυτά. Ενα πραγµατικό «Μπρα ντε φερ», γιατί υπάρχουν και θέµατα αιχµής, στα οποία η προσέγγισή µας είναι αντίθετη. Είναι το δικό µας brainstorming, το οποίο εµπλουτίζουν και συχνά πυροδοτούν και οι ακροατές µας.

∆.Τ.: Θέλουµε να είµαστε η πρωινή παρέα όλων εκείνων που ακούν «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1. Θέλουµε να τους µιλάµε µε ευθύτητα, να τους ενηµερώνουµε γι’ αυτά που συµβαίνουν, αλλά και γι’ αυτά που λέγονται και δεν βλέπουν το φως της δηµοσιότητας. Θέλουµε να δίνουµε στους ακροατές µας ρεπορτάζ που «τρέχει» ακόµα και την ώρα της εκποµπής, αλλά και τη δυνατότητα να µας κρίνουν και να µας συµπληρώνουν.



Ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας ενός ραδιοφωνικού διδύµου;

∆.Τ.: Η χηµεία των ανθρώπων είναι πάνω απ' όλα. Οπως και στη ζωή. Να «κουµπώνουν» τα θέλω, να υπάρχει αλληλοσεβασµός ακόµα και όταν υπάρχει διαφωνία, να υπάρχει και η δηµιουργική τρέλα, που την έχουµε, νοµίζω, και οι δύο. Και φυσικά να είµαστε φίλοι και εκτός δουλειάς, αλλιώς το δίδυµο απέτυχε.

Χ.Κ.: ∆εν µου αρέσει να δίνω µαθήµατα επιτυχίας µε µια υποκειµενική ανάλυση. Για µένα η χηµεία είναι το νούµερο ένα στα ραδιοφωνικά δίδυµα. Προσωπικά, δεν θα µπορούσα να κάνω το «Μπρα ντε φερ» µε έναν δηµοσιογράφο που µου είναι ξένος και αδιάφορος. Το νούµερο 2 είναι η αλήθεια. Αυτή που βγάζει ο καθένας µας. Οσοι µας ξέρουν και τους δυο από την τηλεόραση µπορούν εύκολα να καταλάβουν ότι αυτό που βγάζουµε προς τα έξω, αυτό είµαστε. ∆εν παίζουµε ρόλους. Ακόµα και όταν διαφωνούµε έντονα µε τον ∆ηµήτρη, είµαστε αληθινοί και πάντα φίλοι.



Αποτελεί το ραδιόφωνο µια ελκυστική ενηµερωτική πρόταση, ακόµα και σήµερα, µε τα social να προσελκύουν το ενδιαφέρον κυρίως των νέων;

Χ.Κ.: Οι νεαρές ηλικίες θα δείξουν περισσότερο ενδιαφέρον για τον γάµο του Στέφανου µε τον Τάιλερ, παρά για το πώς εννοεί, για παράδειγµα, τον διαχωρισµό κράτους - Εκκλησίας ή τι λένε ο Φίλης και ο Σκουρλέτης και τι τους απαντάει ο Κασσελάκης. Η σοβαροφάνεια είναι κακός σύµβουλος. Μια σοβαρή και ταυτόχρονα χαλαρή ενηµερωτική εκποµπή που τα έχει όλα µπορεί να διεκδικήσει και πιο νέους ακροατές.

∆.Τ.: Το ραδιόφωνο ήταν, είναι και θα είναι, κατά την άποψή µου, πάντα µια παρέα. Στο αυτοκίνητο, στο γραφείο, στο σπίτι, στη γυµναστική. Η τεχνολογία σε βοηθάει να το έχεις πια παντού. Καλά τα social media, όµως ούτε το Facebook ούτε το Instagram θα σου µιλήσει, θα καταλάβει το πρόβληµά σου, θα σε νιώσει. Αν έχεις την απαραίτητη δοσολογία ενηµέρωσης, χιούµορ, φρέσκιας µατιάς στην καθηµερινότητα, και όλα αυτά συνδυασµένα µε όχι ξύλινο λόγο, τότε όλα δουλεύουν. 

Οι νεαρές ηλικίες θα δείξουν περισσότερο ενδιαφέρον για τον γάµο του Στέφανου µε τον Τάιλερ, παρά για το πώς εννοεί, για παράδειγµα, τον διαχωρισµό κράτους - Εκκλησίας ή τι λένε ο Φίλης και ο Σκουρλέτης




Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος καλεσµένος που θα θέλατε στον αέρα της εκποµπής;

∆.Τ.: Θα ήθελα κάποιον που δεν είναι στη ζωή, αλλά που µε το µυαλό του, το πείσµα του και την αποφασιστικότητά του άλλαξε τον τρόπο µε τον οποίο επικοινωνούµε στον πλανήτη, τον ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζοµπς.

Χ.Κ.: Θέλω κάποιον που δεν θα έχουµε ποτέ, τον Ελον Μασκ. Με ιντριγκάρει η διεστραµµένη ευφυΐα του.



Τι µηνύµατα έδωσε η κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών;

Χ.Κ.: Θέλουν κυρίαρχη δύναµη τη Ν.∆., αλλά όχι µε λευκή επιταγή. Ενοχλεί η αλαζονεία. Είπαν «ναι» και σε νέα, άγνωστα πρόσωπα. Υπάρχει ευρύτερη ανάγκη για ανανέωση. Θα φανεί εάν η προσδοκία θα δικαιωθεί ή θα διαψευστεί. Οι ευρωεκλογές είναι το επόµενο crash test.

∆.Τ.: Οταν είσαι µόνος σου και θεωρείς ότι είσαι παντοδύναµος, κάνεις λάθη. Οι πολίτες έχουν τόση ανάγκη από νέα πρόσωπα, που µπορούν να εκλέξουν δήµαρχο Αθηναίων κάποιον που γνώρισαν πριν από έναν µήνα. Οπως συνέβη και µε τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Η Νέα ∆ηµοκρατία, όµως, ήταν και εξακολουθεί να παραµένει κυρίαρχη.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" στις 27/10/2023