Η Κατερίνα Παναγοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» και μεταξύ άλλων, μίλησε για την ζωή της, τα επαγγελματικά της αλλά και για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA.

Για τις εμφανίσεις της, η Κατερίνα Παναγοπούλου αρχικά είπε πως «είμαι κατά της σοβαροφάνειας, πιστεύω ότι έχουμε αρχίσει και είμαστε λίγο πιο χαλαροί στο δελτίο. Έρχεται σιγά σιγά και το αμάνικο».

Στην συνέχεια, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια περιέγραψε μία άβολη στιγμή στο δελτίο ειδήσεων.

«Την προηγουμένη βδομάδα στο δελτίο ειδήσεων μου έφυγε όλο το autocue, πήγα τίτλους τέλους. Ήταν μία καταστροφή. Άρχισα να λέω ό,τι θυμόμουν. Τη «βλακεία» την έκανα εγώ γιατί αντί να κάνω μία ήπια κίνηση με τη συσκευή που ρυθμίζει το autocue, έκανα μία απότομη και έφυγε όλο. Μετά λες ό,τι θυμάσαι. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να κάνεις ταυτόχρονα, σου μιλάνε και πρέπει να ρυθμίσεις πολλά άλλα. Το «αστείο» είναι ότι έχουμε μπροστά μας ένα IPad που λέει τι έχει μπροστά σου το δελτίο αλλά επειδή έχεις την ασφάλεια, δεν το γυρνάμε εκεί που θέλουμε», αποκάλυψε.

«Νομίζω ότι αυτολογοκρινόμαστε και αυτοπεριοριζόμαστε. Υπάρχει μία στρεβλή εντύπωση ότι όταν λες δελτίο πρέπει να είσαι αυστηρός, πρέπει να είσαι με σηκωμένο το φρύδι, να έχεις πολύ στιβαρό ύφος και να μην αφήνεις τίποτα να πέφτει κάτω. Θεωρώ ότι πρέπει να είσαι λίγο πιο ανθρώπινος, και να δείξεις τα συναισθήματά σου», ανέφερε η Κατερίνα Παναγοπούλου σχετικά με το ύφος του παρουσιαστή που έχει επικρατήσει.

«Με ενοχλεί όταν βλέπω πολιτικούς να στοχοποιούν δημοσιογράφους. Να προσπαθούν, για να σε απονομιμοποιήσουν, να σου πουν ότι είναι στημένο όλο αυτό. Εκεί το δείχνω πάρα πολύ. Η στοχοποίηση του Τύπου είναι για άλλα καθεστώτα, εκεί με ενοχλεί πάρα πολύ. Οι πολιτικοί θα πρέπει να κοιτούν τα δικά τους λάθη, και εμείς οι δημοσιογράφοι φυσικά. Αυτή η στοχοποίηση του Τύπου πρέπει να λάβει τέλος κάποια στιγμή», υπογράμμισε η Κατερίνα Παναγοπούλου.

Για την περίοδο των εκλογών: «Είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος αυτή των εκλογών και αυτό που συζητούσαμε είναι ότι πρέπει να λήξει. Υπάρχουν πολύ σοβαρές κρίσεις και πρέπει να υπάρχει μία σταθερή κυβέρνηση που να πρέπει να τις χειριστεί. Είδαμε τι έγινε στο ναυάγιο, είδαμε τι πήγε να γίνει στον Έβρο, πρέπει να λήξει όλο αυτό. Άκουσα μία συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη που έλεγε για τρίτες εκλογές εάν δεν βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση και είπα “όχι άλλο!”. και για μας τους δημοσιογράφους είναι μια ενδιαφέρουσα εποχή, μας αρέσει. Είναι όμως πολύ κουραστικό γιατί κάνουμε και έκτακτες εκπομπές και διευρυμένα δελτία», σημείωσε η δημοσιογράφος, αναφερόμενη στην περίοδο των εκλογών και στην κούραση που υπάρχει.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου τοποθετήθηκε σχετικά με τις δημοσκοπήσεις στις εκλογές της 21ης Μαΐου και για την διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

«Επειδή έγινε μεγάλη συζήτηση γι΄αυτό, εγώ θα πω αυτό που επώνυμα είπαν οι δημοσκόποι. Είπαν ότι δεν έδινα τα πραγματικά ποσοστά διότι μας έκανε bullying ένα συγκεκριμένο κόμμα, ότι τους απειλούσαν ότι θα τους φέρουν τον εισαγγελέα και εκείνοι «ανθρώπινα» δεν έβγαλαν τα ποσοστά. Μακάρι αυτές οι εκλογές να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι, και τα social media», επισήμανε.

Τέλος, τόνισε αναφορικά με τα social media: «Έχω δεχθεί bullying στα social media όπως και οι περισσότεροι. Όταν λες την άποψή σου σε κάποιον δεν θα αρέσει. Δέχεσαι bullying, στοχοποίηση, δολοφονία χαρακτήρα. Χαίρομαι που αυτές οι εκλογές έδειξαν ότι και τα social media πέφτουν έξω. Αυτή η τοξικότητα, αυτή η διάθεση να καθυβρίσουμε κάποιον, δεν περνάει στον κόσμο, είναι ένας μικρόκοσμος. Δεν εκπέμπουν την φωνή της κοινωνίας. Είχα μπει στη διαδικασία να κάνω μήνυση για ένα tweet που μού είχαν χρεώσει και δεν το είχα γράψει εγώ. Είμαστε μία δυνατή ομάδα στο MEGA, δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε αρεστοί, μας ενδιαφέρει να λέμε την αλήθεια».