Με γεµάτες µπαταρίες και έτοιµη να κερδίσει ακόµα ένα στοίχηµα στην ενηµέρωση, η Κατερίνα Παναγοπούλου στην πρώτη της συνέντευξη για τη φετινή σεζόν µιλάει στο «Secret». Η γοητευτική παρουσιάστρια, που δίνει ραντεβού µε το τηλεοπτικό κοινό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega από Παρασκευή µέχρι Κυριακή, έχοντας διανύσει πολλά χιλιόµετρα στην ενηµέρωση µε µεγάλη επιτυχία, εξηγεί γιατί βρίσκει ενδιαφέρουσα τη φετινή σεζόν.

«Είναι µια εκλογική χρονιά. Και, κακά τα ψέµατα, µπορεί να γκρινιάζουµε ότι µπορεί να κουραστούµε, ότι είναι δύσκολο, αλλά είναι “βούτυρο στο ψωµί µας”. Εµείς στο Mega οργανώνουµε νέα πράγµατα. Εχουµε ξεκινήσει ήδη τις προετοιµασίες και µπορεί να µην ξέρουµε πότε ακριβώς είναι οι εκλογές, είµαστε όµως ήδη σε ετοιµότητα, έτσι ώστε, όταν ανακοινωθούν, να είµαστε σε όλα έτοιµοι», εξηγεί.

Το δελτίο του Mega την περασµένη σεζόν κατάφερε να κερδίσει την εµπιστοσύνη των τηλεθεατών, που το «έφεραν» στην πρώτη θέση. Οπως και τώρα, που στο ξεκίνηµα της νέας σεζόν έκοψε πρώτο το νήµα της τηλεθέασης. «Το στοίχηµα της ενηµέρωσης, νοµίζω, το κερδίζουµε µέρα µε τη µέρα», τονίζει η Κατερίνα Παναγοπούλου.

Το μυστικό της επιτυχίας

Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια αποκαλύπτει το µυστικό της επιτυχίας τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που κάνει το δελτίο του Mega να διαφέρει είναι ότι είµαστε µια οµάδα που της αρέσει να κάνει πρωταθλητισµό. Πιστεύουµε σε αυτό που κάνουµε και έχουµε πίσω µας τη διοίκηση του καναλιού, που µας στηρίζει απόλυτα και είναι πολύ σηµαντικό. Εγώ πάντα θέλω να παίζω για τη “φανέλα”. Αυτό πάντα µε κινητροδοτεί. Και έχουµε φτιάξει µια οµάδα και ένα δελτίο ειδήσεων για το περιεχόµενο του οποίου είµαστε υπερήφανοι. Και η πρωτιά του δελτίου ήρθε γιατί δεν µας ενδιέφεραν τα νούµερα τηλεθέασης. Ηταν συνειδητή επιλογή να κάνουµε ένα δελτίο που θα µας αρέσει να βλέπουµε και είµαστε υπερήφανοι και αυτό έφερε την πρωτιά. ∆εν ξέρω αν αυτό ακούγεται πολύ ιδανικό, αλλά το λέω µε πάσα ειλικρίνεια», υποστηρίζει, επισηµαίνοντας πως ναι, κοιτάζουν τα νούµερα, αλλά στον βαθµό που πρέπει.

«Σαφώς µας ενδιαφέρουν και τα νούµερα, σαφώς και θα τα δούµε την άλλη µέρα το πρωί, αν αυτό που κάναµε είχε ανταπόκριση στον κόσµο, αλλά µας αρέσει και να κλείνουµε το µάτι στον τηλεθεατή. Να ξέρουµε ότι αυτό δεν πουλάει στον τηλεθεατή, αλλά δηµοσιογραφικά αυτό πρέπει να παίξουµε πρώτο στο δελτίο ειδήσεων και το κάνουµε. Και όταν το βλέπει ο κόσµος, εκεί είναι που χαιρόµαστε πάρα πολύ», τονίζει. Οσο για τη... γυναικοκρατία που επικρατεί στο Μεγάλο Κανάλι στην ενηµέρωση, η Κατερίνα Παναγοπούλου εξηγεί: «Είναι ενδιαφέρον αυτό που έχει επιλέξει το Mega, να βάλει γυναίκες στο τιµόνι της ενηµέρωσης, και χαιρόµαστε διπλά γι' αυτό, που µας έδειξαν εµπιστοσύνη. Νοµίζω ότι ήταν ένα στοίχηµα που κερδήθηκε. Εµείς έχουµε και ένα ιδιαίτερο σχήµα. Είµαστε ∆ευτέρα-Πέµπτη και Παρασκευή-Κυριακή και απ’ ό,τι είδα, και η ΕΡΤ ακολούθησε αυτό το µοντέλο και χαίροµαι πολύ που ήταν ιδέα του προέδρου µας και δηµιουργήσαµε σχολή στην ενηµέρωση», καταλήγει η δηµοσιογράφος.

*Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 10 Σεπτεμβρίου 2022