Οι δημοσιογράφοι έφτασαν κατατί νωρίτερα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από τους πολιτικούς αρχηγούς και ο Γιώργος Παπαδάκης, που είναι ο πλέον βετεράνος των έξι που παίρνουν μέρος στο ντιμπέιτ το οποίο βρισκόταν εν εξελίξει από τις 21:10 το βράδυ της Τετάρτης, 10 Μαΐου, εκπροσωπεί τον ΑΝΤ1.  

Μάλιστα, κατά την είσοδο στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, θέλησε να εξηγήσει τους λόγους που βρισκόταν εκεί παρά τις προσωπικές ενστάσεις του, ενώ έμελλε να κάνει και μια επική δήλωση για τον ημιτελικό του Champions League που λαμβάνει χώρα την ίδια ώρα με τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ.

«Σε ό,τι αφορά τη σημερινή διαδικασία θα πει κάποιος, βαράτε με και ας κλαίω! Εάν διαφωνείς με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αυτό το ντιμπέιτ, γιατί έρχεσαι τελικά ρε φίλε; Αυτό δεν θα ρώταγες; Το ξέρω. Έρχομαι γιατί συμμετέχει το κανάλι στο οποίο εργάζομαι.

Έρχομαι γιατί το κανάλι το οποίο εργάζομαι ήθελε να το εκπροσωπήσει κάποιος στο σημερινό (σημ. της Τετάρτης) ντιμπέιτ και αυτός είμαι εγώ. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να κριθούμε εμείς οι δημοσιογράφοι γιατί είναι φοβερά περιορισμένες οι δυνατότητες, τα χρονικά πλαίσια και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει το ντιμπέιτ. Να δώσει ο καθένας εξ ημών το στίγμα του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαδάκης.



«Ας ελπίσουμε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων, παρά τον περιορισμένο χρόνο, θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα που θα έχει ενδιαφέρον για τον κόσμο και ιδιαίτερα για τους αναποφάσιστους. Γιατί οι αποφασισμένοι θα χειροκροτούν από το σπίτι όταν θα μιλάει ο αρχηγός του κόμματος που θα ψηφίσουν ή θα δούνε μπάλα! Ή θα δούνε μπάλα! Έχω και εγώ το κινητό, μπορεί να βλέπω πού και πού» προσέθεσε ακόμα ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1 επιδεικνύοντας με χαμόγελο την κινητή του συσκευή.