Την διεξαγωγή ενός debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδριάζει από το πρωί του Σαββάτου (29/4) υπό την προεδρία της υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

Τo debate θα είναι ένα, θα διεξαχθεί στην ΕΡΤ στις 10 Μαΐου και θα έχει διάρκεια τρεις ώρες. Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς ενώ θα συμμετέχουν και δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ 6 σταθμών.

Θα υπάρξουν πεντε θεματικές ενότητες:
1) οικονομία, ανάπτυξη, απασχόληση, 2) εξωτερική πολιτικη, άμυνα, 3 ) κράτος, θεσμοί, διαφάνεια, 4) υγεία παιδεία, κοινωνικό κράτος 5) περιβαλλον ενέργεια. Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω 5 ενοτήτων οι αρχηγοί θα τοποθετηθουν ελευθερα. 

Την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών θα δείξουν συνολικά έξι κανάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταγράφηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ για δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις.



Τι είχε αποφασιστεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης, αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι καταβολές της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ ζητήθηκε να υπάρξουν διευκολύνσεις των εκλογέων. Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε election pass για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο.

Την ίδια στιγμή, αποφασίστηκε πως θα υπάρξει ανακοίνωση παραίνεσης προς τα κανάλια για ισοτιμία στο χρόνο, ενώ η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, θα ζητήσει από τα ΜΜΜ να υπάρξουν εκπτώσεις.

Παράλληλα, όπως γνωστοποιήθηκε, συνολικώς έχουν εγγραφεί 22.816 απόδημοι, που θα ψηφίσουν το Σάββατο παραμονή των εκλογών σε 99 εκλογικά τμήματα σε όλο τον κόσμο.