Μια γέφυρα στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας. Ένα πτώμα που αποκαλύπτει ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα.

Παράνομοι μηχανισμοί και συγκάλυψη ενός μυστικού, που θα μπορούσε να διαταράξει τις ισορροπίες μεταξύ των δύο χωρών. Μια Ελληνίδα και ένας Τούρκος αστυνομικός που αναγκάζονται να συνεργαστούν.

Η «Γέφυρα» κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 22.00. Σε αυτή τη σειρά Ελλάδα και Τουρκία ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την ελληνική μεταφορά της σκανδιναβικής αστυνομικής σειράς «Bron/Broen», που έχει προβληθεί σε περισσότερες από 100 χώρες, αποσπώντας δεκάδες βραβεία, ενώ έχει ήδη προσαρμοστεί σε έξι χώρες. Στην έβδομη, ελληνική εκδοχή, με πρωταγωνιστές τον Μπουράκ Χακί και τη Μαντώ Γιαννίκου, η αρχική ιστορία εμπλουτίζεται με στοιχεία πολιτικού θρίλερ και προσαρμόζεται στα ελληνοτουρκικά δεδομένα.

Δύση και Ανατολή

Με φόντο τη δική μας πλευρά του χάρτη, η σειρά ακροβατεί συνεχώς ανάμεσα σε δίπολα που μαγνητίζουν τους πρωταγωνιστές και ελέγχουν τις πράξεις τους: Δύση και Ανατολή, Ελλάδα και Τουρκία, παρανομία και καθήκον, αλήθειες και μυστικά.

Στη «Γέφυρα» όλα ξεκινούν όταν ένα πτώμα τοποθετημένο με συμβολικό τρόπο πάνω στη συνοριακή γραμμή της γέφυρας που ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία αναγκάζει την Ελληνίδα αστυνομικό Σοφία Μπακάλη και τον Τούρκο Κενάν Καραμάν να αναλάβουν την υπόθεση της ασυνήθιστης δολοφονίας. Πολύ γρήγορα, οι δύο αστυνομικοί συνειδητοποιούν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

*Δημοσιεύτηκε στην On Time στις 14/02/2023.