Με εξώδικο προς όλα τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια (Mega, ANT1, Alpha, Star, Open) o ΣΚΑΪ μπλοκάρει όλα τα σπόιλερ που δίνονται κυρίως από τις πρωινές εκπομπές και αφορούν σε ασυλίες, δοκιμασίες και αποχωρήσεις και μάλιστα απειλεί πως εάν δεν εφαρμοστεί η απαίτησή του, τότε θα προχωρήσει σε πλήρη αποκλεισμό όλων των καναλιών, ακόμη και από προβολή πλάνων του reality επιβίωσης, ενώ ταυτόχρονα το κανάλι επιφυλάσσεται και για μελλοντικές απαιτήσεις λόγω ζημιών που προκαλεί στο «Survivor All Star» η διαρροή κρίσιμων πληροφοριών.

Είναι απορίας άξιο βέβαια καθώς από πολλές εκπομπές όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε μεγάλη διαφήμιση του reality με εκτενή ρεπορτάζ. Τώρα προφανώς που η πίτα της τηλεθέασης ξαναμοιράζεται και τα ποσοστά του «Survivor» πέφτουν, ο ΣΚΑΪ αποφάσισε, όπως έκανε και προηγούμενες τηλεοπτικές σεζόν, να προστατέψει το πρόγραμμά του. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «ON time», η επιθετική αυτή κίνηση του καναλιού του Φαλήρου συνδέεται και με την πολύ κακή πορεία που καταγράφει στους πίνακες τηλεθέασης το «Πρωινό μας» με τη Φαίη Σκορδά. Μέχρι στιγμής το τηλεοπτικό κοινό επέλεγε να δει στην πρωινή τηλεόραση το «Survivor» κυρίως μέσα από τις εκπομπές της Κατερίνας Καινούργιου και του Γιώργου Λιάγκα, καθώς ως γνωστόν τόσο η πρωινή εκπομπή της Δανάης Μπάρκα στο Mega όσο και αυτή του Star, το «Breakfast@Star», κινούνται σε άλλη θεματολογία.

Μεταξύ άλλων, η εξώδικη διαμαρτυρία αναφέρει: «Παρατηρούμε ότι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών εκπομπών μεταδίδονται ή και αναπαράγονται αναφορές, πληροφορίες, αποκτηθείσες κατεξοχήν με αθέμιτο τρόπο και δήθεν αποκαλύψεις (γνωστές και ως spoilers) για όσα πρόκειται να συμβούν στο τηλεπαιχνίδι “Survivor All Star” σε επεισόδια που δεν έχουν μεταδοθεί ακόμη. Οι παραπάνω ενέργειες, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, συνιστούν παράνομη και αθέμιτη συμπεριφορά». Και καταλήγει: «Σας καλούμε να απέχετε από την καθ’ οιονδήποτε τρόπο προβολή, μετάδοση αναφορών, πληροφοριών, δημοσιευμάτων τρίτων, εικόνων και κάθε υλικού που αφορά στην εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας σε επεισόδια του προγράμματος που δεν έχουν ακόμη μεταδοθεί. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας, σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των έννομων συμφερόντων μας, ζητώντας την πλήρη απαγόρευση μετάδοσης υλικού σχετικά με το πρόγραμμα και την αποκατάσταση κάθε ζημίας που τυχόν θα υποστεί η εταιρεία μας».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»