Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Maestro», της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που ανεβαίνει στο Netflix και μεταφράζεται σε 25 ξένες γλώσσες, δίνοντας χρηματικά οφέλη και στην παραγωγή και στο κανάλι, ακόμα δύο σειρές βγαίνουν από τα στενά ελληνικά σύνορα.

Η δεύτερη, που ακολουθεί μια εύπορη αθηναϊκή οικογένεια μετά την ομηρία ενός σχολικού λεωφορείου που μετέφερε τα παιδιά τους, είναι ο «Σιωπηλός δρόμος». Σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη και παραγωγή της Filmiki, ο «Σιωπηλός δρόμος» διανέμεται διεθνώς από την Beta Film, η οποία υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική πλατφόρμα Topic για τη διανομή της σειράς στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η Τσαμπάνη και ο Καλκόβαλης, δημιουργοί του σίριαλ, αναγνωρίζουν ότι ο κλάδος εξακολουθεί να «κάνει μικρά βήματα». Ολα τα σημάδια δείχνουν ότι μια αλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη. Μία ακόμα σειρά, την οποία δεν έχουμε δει ακόμη, βρίσκεται ήδη στην πιο μεγάλη ευρωπαϊκή πλατφόρμα, το Series Mania. Πρόκειται για το «Milky way», ένα εφηβικό δράμα οκτώ επεισοδίων με επίκεντρο μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε μια επαρχιακή ελληνική πόλη, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα μικρού μήκους Βασίλη Κεκάτου.

Ανεβαίνει ο πήχης

Μια 17χρονη με μεγάλα όνειρα μένει έγκυος. Και τότε ξεκινά ένα τεράστιο ταξίδι γεμάτο περιπέτειες. Οπως φαίνεται, ο πήχης ανεβαίνει σταθερά. «Υπάρχει μια έλξη στη μυθοπλασία, ειδικά μετά τον “Σιωπηλό δρόμο”», λέει ο Ορέστης Πλακιάς, της εταιρείας Foss Productions, η οποία παράγει και το «Maestro» και το «Milky way» και βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Beta, Wild Bunch και το Netflix, μεταξύ άλλων παγκόσμιων παικτών. Να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι παραγωγές προβάλλονται στο MEGA.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 19 Νοεμβρίου 2022.