To eBay απαγόρευσε τα κοστούμια Τζέφρι Ντάμερ, καθώς παραβίαζαν την πολιτική της ιστοσελίδας, επισημαίνει το Independent.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του eBay επεσήμανε ότι τα προϊόντα που απεικονίζουν τον Ντάμερ έχουν αφαιρεθεί μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι διαχειριστές της δημοφιλούς ιστοσελίδας.

Το eBay διαπίστωσε ότι μετά την κυκλοφορία της σειράς “DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” τον Σεπτέμβριο στο Netflix, πουλήθηκε μεγάλος αριθμός στολών Ντάμερ, με αφορμή το επερχόμενο Halloween.

Σύμφωνα με το TMZ, η πολιτική του eBay απαγορεύει «προϊόντα που συνδέονται στενά ή ωφελούν βίαιους κακοποιούς, τις πράξεις τους ή σκηνές εγκλήματος των τελευταίων  100 ετών».

Επειδή τα εγκλήματα του Ντάμερ έγιναν εντός του τελευταίου αιώνα, αυτή η πολιτική επεκτείνει την προβολή του. Στην ουσία, τα  προϊόντα έχουν αφαιρεθεί για να μην επωφεληθεί από τις πωλήσεις πωλήσεις η περιουσία του κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος πέθανε στη φυλακή το 1994.

Η πλευρά των θυμάτων: «Βλέπω τον Τζέφρι Ντάμερ στον ύπνο μου»

Η σειρά έχει δεχθεί πολύ αρνητικά σχόλια από συγγενείς των θυμάτων του Ντάμερ, οι οποίοι δήλωσαν ότι «επανατραυματίζει» τις οικογένειες.

Η Τατιάνα Μπανκς, η οποία είναι κόρη του Έρολ Λίντσεϊ, ενός 19χρονου που δολοφονήθηκε από τον Ντάμερ το 1991, δήλωσε ότι η σειρά της προκαλεί εφιάλτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύντροφος του, Λίντσεϊ, ήταν έγκυος στην Μπανκς όταν εκείνος πέθανε.

«Ειλικρινά, από τότε που προβάλλεται αυτή η σειρά δεν μπορώ να κοιμηθώ», δήλωσε η Μπανκς στο Insider. «Βλέπω τον Τζέφρι Ντάμερ στον ύπνο μου», είπε, προσθέτοντας ότι η σειρά είναι «σπαρακτική» και ότι «αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου είχε κλείσει και ουσιαστικά το άνοιξαν ξανά».

Ο Dahmer κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία και τον διαμελισμό 17 ανδρών και αγοριών μεταξύ 1978 και 1991.

Με πληροφορίες από independent.co.uk