Κινητικότητα επικρατεί στο Open μετά την ανάληψη της Διεύθυνσης Προγράμματος από την προσφάτως αποχωρήσασα από την ΕΡΤ και άλλοτε στενή συνεργάτιδα του Γιάννη Λάτσιου, Χρύσα Μασούρου.

Ήδη, η εμπλοκή της στο κανάλι της Παιανίας ανακοινώθηκε επισήμως μέσω e-mail και στα στελέχη, ενώ αναμένεται πλέον η επισημοποίηση της τοποθέτησης του Γιάννη Λάτσιου στη θέση του προέδρου του Δ.Σ.

Ωστόσο, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο ίδιος δεν είχε εμφανιστεί στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού του Ιβάν Σαββίδη και την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι εκείνοι που απορούν για τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να αναμειχθεί σε μια υπόθεση που, για φέτος τουλάχιστον, φαίνεται εντελώς χαμένη. Πρόκειται, φυσικά, για το θέμα της τηλεθέασης, με το Open να παραμένει στον πάτο, χωρίς μάλιστα να διαφαίνεται φως στον ορίζοντα.

Ο βασικός λόγος που καθυστερεί να πει το «ναι» ο Λάτσιος έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν παίρνει τις εγγυήσεις που ζητά σχετικά με τη διάθεση της ιδιοκτησίας να βάλει ζεστό χρήμα στα ταμεία του καναλιού.

Επί της ουσίας, κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που κινήθηκε ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προφανώς πίστεψε ότι αρκούν οι παλιοί του συνεργάτες για να νεκραναστήσει το Open.

Αν, λοιπόν, ο Λάτσιος διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει διάθεση επένδυσης σε πρόγραμμα, δεν πρόκειται να δεχτεί την πρόταση που του έχει γίνει. Πάντως, με το που κυκλοφόρησε η σχετική πληροφορία, έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Κοκλώνης θέλει να εντάξει τον Γιάννη Λάτσιο στο δυναμικό της Barking Well, προσφέροντάς του φυσικά υψηλόβαθμη θέση στην εταιρεία.

Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές να βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Χρύσα Μασούρου αναζητά εναλλακτικές λύσεις για να βελτιωθεί η σημερινή εικόνα στο δεύτερο μισό της σεζόν, αν και, όπως λένε οι γνωρίζοντες, πρόκειται για ένα εγχείρημα καταδικασμένο σε αποτυχία, αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα του μπάτζετ και αν βεβαίως δεν δοθεί η έγκριση για προώθηση νέων παραγωγών, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τα αποτυχημένα προϊόντα του φθινοπώρου.

Στον αντίποδα, πιο ήσυχος μετά την κάλυψη που του παρείχε ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Χρ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πάντως έχει βρεθεί εδώ και καιρό στο μάτι του κυκλώνα για την επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου και την επιμονή του για αλλαγή σκυτάλης με τη Νίκη Λυμπεράκη, η οποία και καλύτερα νούμερα σημείωνε και η παρουσία της έδινε μια προοπτική για καλύτερες ημέρες στο κεντρικό δελτίο, αν και εφόσον καταγραφόταν -με τις κατάλληλες παρεμβάσεις- μια ανοδική πορεία στο υπόλοιπο πρόγραμμα.

«Λογικές και αισθητική δελτίου τύπου Τρέμη αποτελούν μεν απολύτως επιτυχημένο μοντέλο, αλλά για μια άλλη δεκαετία, από την οποία φαίνεται πως δύσκολα ξεκολλάει ο Παναγιωτόπουλος», λένε χαρακτηριστικά στελέχη του Open, που βρίσκονται σε μόνιμη αντιπαράθεση με την πλευρά Παναγιωτόπουλου.