Η σεναριογράφος της σειράς «Άγριες μέλισσες», Μελίνα Τσαμπάνη , μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 στην εκπομπή «Αυτή η μάσκα μένει» με τη δημοσιογράφο Ντέπυ Γκολεμά, δίνοντας αποκλειστικές πληροφορίες για τις Άγριες Μέλισσες, για το σήριαλ του MEGA και τη νέα σειρά που ετοιμάζει για τον ANT1. Η Μελίνα Τσαμπάνη αποκάλυψε τα σχέδια για νέα σειρά στον ΑΝΤ1, η οποία σχετίζεται έντονα με τη μουσική, η οποία θα προβληθεί από του χρόνου δύο φορές τη βδομάδα. 

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη νέα μίνι σειρά «Σιωπηλός Δρόμος» που θα προβληθεί στο MEGA λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι μια μίνι σειρά 13 επεισοδίων, είναι μια σειρά αστυνομική , είναι με την απαγωγή 9 παιδιών την ώρα που μεταβαίνουν στο σχολείο τους με το σχολικό λεωφορείο από μια πολύ πλούσια κοινότητα , όλα παιδιά εύπορων οικογενειών που γίνεται αυτή η απαγωγή».

Απαντώντας στο ενδεχόμενο τρίτης σεζόν για τις «Άγριες Μέλισσες», άφησε ένα μικρό παραθυράκι για μία μικρή παράταση λίγων επεισοδίων αλλά σε καμία περίπτωση τρίτου κύκλου. Αναλυτικά ανέφερε: «Πρόθεση όλων είναι να σταματήσει φέτος η σειρά. Κρατάμε ένα μικρό-μικρό καλάθι λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούνε φέτος τα επεισόδια που έχουμε προγραμματισμένα να γίνουν. Εάν περισσέψει ένας αριθμός επεισοδίων που δεν είναι κατάλληλος μπορεί να προστεθούν κάποια, σε καμία περίπτωση δεν θα μιλούσαμε για μια τρίτη σεζόν άλλων 150 επεισοδίων».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχία των Άγριων Μελισσών;

Πολλά μυστικά έχει τα οποία έχουν φανερωθεί όλα. Εννοώ ότι πολλές φορές έχουμε πει ότι στις Μέλισσες συντέλεσαν πολλά πράγματα μαγικά, όλοι οι συντελεστές που μαζεύτηκαν δίνουν αυτό το αποτέλεσμα οπότε δεν μπορούμε να πούμε ούτε για το σενάριο, ούτε για τη σκηνοθεσία ούτε για το καστ ούτε για τους υπόλοιπους συντελεστές χώρια, είναι όλο μαζί. Και πρόσφατα επειδή άκουσα τον Γ.Γεροντιδάκη σε μια συνέντευξη ότι «είμαστε ειλικρινείς με τους θεατές, αυτό προσπαθούμε να καταθέσουμε», νομίζω ότι είναι και η μεγαλύτερη αλήθεια.

Δεν θα διαφωνήσω και αυτό φαίνεται και στη σειρά όσοι δηλώνουμε φαν και παρακολουθούμε καθημερινά φαίνεται ότι οι χαρακτήρες οι ηθοποιοί που πιθανόν δεν γνωρίζονταν και μεταξύ τους πριν δέθηκαν πολύ καλά.

Έχουν δέσει εξαιρετικά και ποια δεν μπορούμε να φανταστούμε και άλλους ανθρώπους.

Και είναι και δουλειά του Λευτέρη του Χαρίτου. Γράφετε μαζί με το σύζυγο σας και ίσως και με μια μικρή ομάδα που έχετε πως είναι αυτή η συνεργασία δηλαδή πως είναι να γράφει κανείς με το έτερο του ήμισυ.

Εύκολο εάν για εμάς , το κάνουμε 15 χρόνια τώρα. Γράφουμε ο ένας δίπλα στον άλλο στο ίδιο γραφείο και έχουμε βρει έναν τρόπο να συνεργαζόμαστε και να βγαίνει η δουλειά με πάρα πολύ κουβέντα, συνεννόηση από την αρχή και κάθε μέρα που στήνουμε την πλοκή του επεισοδίου, γράφουμε τις σκηνές, τις μοιραζόμαστε, διαβάζει ο ένας του άλλου , κάπως έτσι προχωράμε και μετά το παίρνουν οι δύο σεναριογράφοι, που έχουμε οι εξαιρετικοί, η Βάσια Καρυτινού και ο Θωμάς Τσαμπάνης για να τα φτιάξουν.

Ο Θωμάς είναι και αυτός μέλος της οικογένειας

Βέβαια είναι ο αδερφός μου ο μικρότερος , δέκα χρόνια μικρότερος.

Οικογενειακή επιχείρηση. Ποια ήταν η έμπνευση του σεναρίου δηλαδή ξυπνήσατε ένα πρωί και είπατε τρεις αδερφές...

Αυτό έγινε πριν από τρία χρόνια περίπου εκεί που καθόμασταν είχε ο Πέτρος την ιδέα για μια ιστορία για τρεις κοπέλες που μένουν μόνες τους σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον, μάλιστα ήταν τοποθετημένο ακόμη πιο παλιά από το 1958, στις αρχές του αιώνα στον κάμπο και μάλιστα σκεφτόμασταν τότε για εβδομαδιαία σειρά τύπου γουέστερν. Είχε αρκετά στοιχεία γουέστερν. Λέγαμε ότι θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να κάνουμε μια τέτοια εβδομαδιαία σειρά οπότε ήταν από αυτές τις ιδέες που τις σημειώνουμε και τις βάζουμε στην άκρη.

Δώστε μου λίγο να φανταστώ το γουέστερν στον κάμπο.

Είναι κάποια στοιχεία που έχουμε περάσει στις Μέλισσες δηλαδή ακόμα και η καραμπίνα, το σπίτι που είναι απομακρυσμένο και είναι σε ένα αγρόκτημα. Βάζουμε τέτοια στοιχεία μέσα βέβαια προσαρμοσμένα στην εποχή που γράφουμε. Η πρώτη-πρώτη προσέγγιση ήταν για να είμαστε ακόμη πιο παλιά, σε ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες δεν είχαμε αναπτύξει παραπάνω αυτή την ιδέα, είχαμε γράψει τα στοιχεία της δηλαδή η συνθήκη τρεις κοπέλες η μια αναγκάζεται να παντρευτεί τον γιο του γαιοκτήμονα και τον σκοτώνουν υπήρχε και ήταν στην άκρη μέχρι που έγινε αυτή η κρούση από τον κ. Ποφάντη που έψαχνε και ήθελε να κάνει ένα καθημερινό εποχής, και τότε είπαμε να το στείλουμε.

Ξεκινώντας από το πρώτο επεισόδιο έχεις κάποια στοιχεία αρχαίας τραγωδίας μέσα στη σειρά δηλαδή όπως βλέπουμε συνήθως στις αρχαίες τραγωδίες βλέπεις το έγκλημα και ενώ οι θεατές ξέρουν ποιο είναι το θέμα οι ήρωες θα ανακαλύψουν, όσο περνάει το έργο, τη συνέχειά του . Έχω καταλάβει καλά ότι είναι έτσι;

Πολύ καλά γιατί όλοι οι σεναριογράφοι πάνω στον Αριστοτέλη πατάμε με κάποιο τρόπο ή πρέπει να πατάμε, οφείλουμε να πατάμε. Εκεί υπήρχαν όλοι οι κανόνες και αυτους πρέπει να ακολουθούμε δηλαδή θα δώσεις το πρόβλημα, θα δώσεις την κάθαρση που είναι πιο σημαντική κάποια στιγμή και η πορεία φροντίζεις να είναι ενδιαφέρουσα και να μπορεί να ταυτιστεί ο θεατής να αναγνωρίσει στοιχεία του χαρακτήρα του ή να θυμώσει ακόμα ή να θεωρήσει ότι κάτι είναι άδικο ή ότι κάτι δεν γίνεται σωστά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι αρκεί να μπορούν να σου δημιουργήσουν συναισθήματα.

Ειπατε τη λέξη «κάθαρση» και είναι ευκαιρία να σας ρωτήσω, χωράει τρίτη σεζόν στις Μέλισσες; Δηλαδή θα μπορούσε να γίνει κάθαρση των ανθρώπων μέσα από ...

Εμείς από την αρχή είχαμε πει ότι αυτή είναι μια ιστορία που θα μπορεί να αντέξει δύο σεζόν. Ήταν έτσι χωρισμένη και δομημένη που θα μπορούσε να πάει και δεύτερη σεζόν για την καθημερινή της βερσιόν πάντα. Ανάλογα πως θα πήγαινε η πρώτη χρονιά θα βλέπαμε πως θα τη συνεχίζαμε αλλά τους είχαμε ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση που θα υπάρξει συνέχεια υπάρχει και ιστορία. Για τρίτη σεζόν δεν το συζητήσαμε, αν με ρωτάτε τώρα δεν θα υπάρξει. Πρόθεση όλων είναι να σταματήσει φέτος η σειρά. Κρατάμε ένα μικρό-μικρό καλάθι λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούνε φέτος τα επεισόδια που έχουμε προγραμματισμένα να γίνουν. Εάν περισσέψει ένας αριθμός επεισοδίων που δεν είναι κατάλληλος μπορεί να προστεθούν κάποια, σε καμία περίπτωση δεν θα μιλούσαμε για μια τρίτη σεζόν άλλων 150 επεισοδίων.

Όχι αλλά μπορεί να μιλούσαμε για μια μισή τρίτη σεζόν να το πούμε έτσι.

Και αυτό είναι δύσκολο αλλά βάσει σχεδιασμού ολοκληρώνεται στα φετινά επεισόδια.

Πάντως η κάθαρση πρέπει κάπως να έρθει.

Ναι και είναι και πολλοί χαρακτήρες που περιμένουν για τη δική τους κάθαρση οπότε έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε.

Ξέρετε τι κάνετε τώρα σε ένα δημοσιογράφο τον τσιγκλάτε να βγάλει ένα spoiler, μια είδηση.

Για να μην αγχώνεστε δεν έχουμε αποφασίσει το φινάλε, είναι πάρα πολύ ανοιχτά τα ενδεχόμενα και επειδή αυτή τη στιγμή στα επεισόδια που γράφουμε τώρα ακόμα είμαστε σε εξέλιξη των ηρώων και θέλουμε να πηγαίνουμε μαζί τους. Ποτέ δεν προγραμματίζουμε ακριβώς πως θα τελειώσει κάτι ακριβώς γιατί πηγαίνουμε μαζί με τους ήρωες. Έχουμε αμυδρά μια ιδέα που θέλουμε να καταλήξουν αλλά πολλά μπορεί να αλλάξουν.

Αυτό που έχει συμβεί και που δεν έχει πιαστεί καθόλου το γεγονός ότι ο πατέρας των κοριτσιών σκοτώθηκε από τον Σέργιο στην ουσία, αυτό το κομμάτι αγγίζεται καθόλου, μαθαίνεται δηλαδή;

Πολύ, είναι το ζητούμενο του δεύτερου κύκλου γιατί στην ουσία από εκεί ξεκίνησε το πράγμα και εκεί θα γίνει και η τελική αναμέτρηση.

Μιλήστε μας λίγο και για το MEGA, για το σήριαλ που κάνατε και που θα παιχτεί στη δεύτερη σεζόν την «υπόθεση ζωής» και να κάνουμε και μια διόρθωση εδώ γιατί από τα δικά μου τα χέρια γράφτηκε ότι υπάρχει μια αποκλειστική συνεργασία ενώ δεν είναι ακριβώς έτσι.

Όχι δεν ισχύει αυτό. Αυτή η σειρά που λέγεται τελικά «Σιωπηλός δρόμος», υπήρχε ένας αρχικός τίτλος -δεν είναι λάθος αυτό που είπατε – που λεγόταν απόδειξη ζωής , αυτός ήταν ο αρχικός τίτλος της σειράς , έχει γίνει «σιωπηλός δρόμος». Αυτή είναι μια μίνι σειρά 13 επεισοδίων, είναι μια σειρά αστυνομική , είναι με την απαγωγή 9 παιδιών την ώρα που μεταβαίνουν στο σχολείο τους με το σχολικό λεωφορείο από μια πολύ πλούσια κοινότητα , όλα παιδιά εύπορων οικογενειών που γίνεται αυτή η απαγωγή. Η αστυνομική έρευνα ξεκινά αρχίζουν διαπραγματεύσεις και τα λοιπά και τα λοιπά.

Παραμένετε στον ΑΝΤ1 σαν ομάδα, έχετε αποκλειστική συνεργασία με τον κ. Καραγιάννη και πείτε μας τι καινούργιο ετοιμάζετε.

Ετοιμάζουμε κάτι καινούργιο, είναι μια άλλη ιδέα που αγαπάμε εδώ και αρκετό καιρό και τώρα έγιναν οι συνθήκες ώριμες για να γίνει γιατί έχει πολύ να κάνει με τη μουσική. Είναι μια σειρά που αυτή τη στιγμή τη συζητάμε για 2 φορές την εβδομάδα και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα παίξει από του χρόνου τον Οκτώβριο στους δέκτες.

Επειδή σήμερα έχουμε γενέθλια εδώ και έχουμε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, τα Παραπολιτικά κλείνουν 8 χρόνια για αυτό σας ρωτάμε, δώστε μας κάτι σαν δώρο. Δηλαδή τι θα είναι αυτή η σειρά, δώστε μας ένα spoiler.

Πάντως δεν θα είναι ούτε αυτή σύγχρονη.