Η συγκλονιστική ομιλία της Όπρα Γουίνφρι για τη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών στη διάρκεια της τελετής των Χρυσών Σφαιρών έχει προκαλέσει «κύμα» λατρείας και αποθέωσης της 63χρονης παρουσιάστριας. Πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για μια ομιλία που θα μπορούσε να έχει γίνει από κάποιον που θα κυβερνούσε τη χώρα και χιλιάδες άτομα έγραψαν στο Twitter πως η Όπρα θα πρέπει να κατέβει υποψήφια στις εκλογές του 2020.

Το θέμα απασχόλησε όπως φαίνεται και τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανέφερε μέσω εκπροσώπου του, πως θα… καλωσόριζε την υποψηφιότητα της παρουσιάστριας.

Μετά το τέλος της ομιλίας της, τα hastag στο Twitter με τους κωδικούς #Oprahforpresident και #Oprah2020, πήραν «φωτιά», με το CNN να λέει πως η διάσημη παρουσιάστρια σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα, όπως τουλάχιστον επικαλούνται στενοί της φίλοι.

«Είχε μαγέψει την αίθουσα. Έμοιαζε με προεκλογική εκστρατεία», σχολίασε η Σέρι Μπέμπιτς Τζέφι, καθηγήτρια στο Price School of Public Policy του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας για την ομιλία της Όπρα στις Χρυσές Σφαίρες.

Οι παρευρισκόμενοι στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών σηκώθηκαν δύο φορές όρθιοι για να χειροκροτήσουν τη Γουίνφρι στη διάρκεια της ομιλίας της, ενώ σε διάστημα 24 ωρών έγιναν συνολικά 220.000 αναρτήσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Από τη στιγμή μάλιστα που η ίδια συνδέεται εδώ και χρόνια με τους Δημοκρατικούς και με δεδομένη τη μεγάλη δημοτικότητα που έχει, πολλοί είναι αυτοί που θα την ήθελαν να είναι υποψήφια, για να γίνει και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Σίγουρα είναι μεγαλύτερη σταρ από τον Τραμπ, ενώ έχει και μεγαλύτερη επαφή με το κοινό της. Προφανώς αυτό της δίνει τη δυνατότητα. Τι θα κάνει όμως με αυτή;», αναρωτείται ο Άλαν Σρέντερ, καθηγητής δημοσιογραφίας στο Northeastern University της Βοστόνης, την ώρα που αρκετοί αστέρες του Χόλιγουντ, όπως η Lady Gaga δείχνουν ενθουσιασμένοι με την ιδέα.

«Η Όπρα πρόεδρος; Έχει την ψήφο μου», έγραψε χθες στο Twitter.

Υπάρχουν πάντως και οι αντίθετες φωνές, όπως αυτή του αρθρογράφου των «New York Times» Τόμας Τσάτερτον Ουίλιαμς.

«Είναι αλήθεια ότι οι Δημοκρατικοί υποτίμησαν τη σημασία μιας χαρισματικής προσωπικότητας, όμως η απάντηση σε αυτές τις εκλογικές αποτυχίες δεν είναι να σταματήσουν να ενδιαφέρονται για την ουσία. Είναι να βρουν υποψήφιους που είναι και χαρισματικοί και σοβαροί, που θα μπορέσουν και να κερδίσουν και να κάνουν δουλειά μόλις αναλάβουν την προεδρία. Η προεδρία δεν είναι ριάλιτι ή τοκ σόου», έγραψε χαρακτηριστικά.