Ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε την Όπρα Γουίνφρι να κατεβεί υποψήφια πρόεδρος στις εκλογές του 2020 θεωρώντας κάτι παραπάνω από βέβαιη τη νίκη του απέναντί της.

Σε ανάρτησή του στο προσφιλές του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εξαπέλυσε πυρά κατά της διάσημης παρουσιάστριας χαρακτηρίζοντας «μεροληπτική» και «εσφαλμένη» τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS, όπου απηύθυνε ερωτήσεις σε επτά ψηφοφόρους που ψήφισαν τον Τραμπ και άλλους επτά που τον καταψήφισαν. Ενώ προειδοποίησε ότι η «πολύ ανασφαλής» Γουίνφρι «θα εκτεθεί και ηττηθεί» αν αποφασίσει να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του 2020.

«Μόλις είδα μια πολύ ανασφαλή Όπρα Γουίνφρι, την οποία γνώριζα κάποια στιγμή πολύ καλά, να παίρνει συνέντευξη σ' ένα πάνελ ατόμων στο "60 Minutes". Οι ερωτήσεις ήταν μεροληπτικές και εσφαλμένα τα δεδομένα.

Ελπίζω να κατεβεί υποψήφια ώστε να εκτεθεί και να ηττηθεί, όπως όλοι οι άλλοι», έγραψε ο 71χρονος Τραμπ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου στην εξουσία του Τραμπ, η Γουίνφρι προεξήρχε μιας συζήτησης με 14 ψηφοφόρους στο Μίσιγκαν, που είχαν παραχωρήσει συνέντευξη πριν από έναν χρόνο. «Έναν χρόνο προεδρίας Τραμπ κι οι Αμερικανοί παραμένουν διχασμένοι, απρόθυμοι συχνά να ακούσουν τι έχει να πει η άλλη πλευρά», είπε στην εισαγωγή της.

«Συμβαίνει μέσα σε οικογένειες, μεταξύ φίλων και στους χώρους εργασίας. Γίναμε μάρτυρες από πρώτο χέρι αυτού του διχασμού το περασμένο φθινόπωρο όταν πήγαμε στο Γκραν Ράπιντς του Μίσιγκαν και συγκεντρώσαμε 14 άτομα -επτά που ψήφισαν τον Τραμπ και άλλα επτά που τον καταψήφισαν- για μια ευρεία συζήτηση για την πολιτική και τον ίδιο τον πρόεδρο. Με αφορμή τον ένα χρόνο προεδρίας Τραμπ αποφασίσαμε να επαναλάβουμε το πείραμα».

Από την εμφάνισή της και τη συγκλονιστική της ομιλία στην τελετή απονομής των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών βραβείων «Χρυσές Σφαίρες», όπου άδραξε την ευκαιρία να καταδικάσει τη σεξουαλική παρενόχληση, την κακοποίηση στο Χόλιγουντ και στην ευρύτερη αμερικανική κοινωνία, η διασημότερη παρουσιάστρια της αμερικανικής τηλεόρασης προωθούνταν από πολλούς ως η ιδανική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Αλλά η 64χρονη Γουίνφρι έσπευσε να διαψεύσει τις προσδοκίες των υποστηρικτών τους όταν σε συνέντευξή της την περασμένη εβδομάδα ξεκαθάρισε ότι δεν τρέφει προεδρικές φιλοδοξίες: «Δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Δεν το έχω στο DNA μου».

Στη νέα συνέντευξη που μεταδόθηκε μετά τη χθεσινή εμφάνισή της στο CBS ομολόγησε ότι της έκανε εντύπωση που ο κόσμος θεωρεί ότι έχει τα φόντα για να κυβερνήσει τις ΗΠΑ. Και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν κοίταξα τι θα πουν οι άλλοι για το αν πρέπει να κάνω μια κίνηση. Δεν θα το γνώριζα μόνη μου; Αν ήθελε ο Θεός να κατέβω υποψήφια δεν θα μου το έλεγε; Δεν άκουσα τέτοια φωνή».

Και συμπλήρωσε: «Νιώθω ότι ως άτομο προβεβλημένο και με επιρροή σ' αυτήν τη χώρα έχω υποχρέωση να προωθήσω τη δικαιοσύνη και την καλοσύνη. Αλλά ποτέ δεν ένιωσα ότι πρέπει να αναλάβω πολιτικές πρωτοβουλίες κι ότι νιώθω έτσι τώρα».