Ανάμεσα σε ερωτικά παιχνίδια, περίεργα τεστ συγκατοίκησης, λυκοφιλίες και δήθεν συνεργασίες των ομάδων, οι Διάσημοι και οι Μαχητές του Survivor δίνουν όλο και πιο κρίσιμους αγώνες, ενόψει της τελικής ευθείας του παιχνιδιού. Το ενδιαφέρον στρέφεται απόψε στον πρώτο αγώνα ασυλίας, μετά τη συνύπαρξη των δύο ομάδων στην ίδια παραλία και τις διάφορες φανερές ή κρυφές δολοπλοκίες που εξελίσσονται στις δύο καλύβες.   Τα αληθινά ή παρελκυστικά ανοίγματα και οι εκφράσεις καλής γειτονίας δίνουν και παίρνουν, όλα όμως είναι μία στρατηγική στο τέλος, καθώς ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Το έπαθλο της ασυλίας ειναι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Οι Διάσημοι δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν κι άλλο παίκτη, με δεδομένο ότι ειναι ήδη λιγότεροι, κατά ένα μέλος έναντι των Μαχητών.

Εάν ήταν σίγουρο ότι το κοινό θα ψήφιζε να φύγει η Λάουρα, μια τέτοια αποχώρηση θα ήταν ευλογία για την ομάδα, αφού η ξανθιά παρουσιάαστρια μπορεί να χάσει ακόμα κι αν τρέχει μόνη της. Η παρουσία της στους Διάσημους ειναι πιο καταστροφική κι από τη συμμετοχή του Βαρουφάκη στην πρώτη κυβέρνηση του Τσίπρα, άρα μόνο η αποχώρησή της είναι η λύση. Επειδή όμως το μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού κοινού έχει ακατανίκητη σαρκαστική διάθεση και το υπόλοιπο μαζοχιστικές τάσεις, είναι πιθανό να φύγει άλλος παίκτης, πιο δυνατός κι όχι η Λαουρ-ήττα, όπως τη φωνάζουν πλέον, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί κι άλλο η ομάδα. Αυτός ειναι ο μεγάλος κίνδυνος κι αυτό το μεγάλο διακύβευμα (πώς να αποφευχθεί δηλαδή η περαιτέρω αποδυνάμωση) για τους Διάσημους στον αποψινό αγώνα επάθλου. Για τους Μαχητές το μεγάλο πρόβλημα που θέλουν να αποφύγουν ειναι να χαλάσει η χημεία που έχουν βρει μεταξύ τους.

Σε περίπτωση ήττας θα αναβιώσουν οι παλιές κλίκες και κόντρες (Μισθοφόρος και κορίτσια από τη μία, Ορέστης, Βαςάλος και  Μάριος από την άλλη, με τον Σπαλιάρα στη μέση να τον "δέρνουν" όλοι). Ο Σπαλιάρας θα προταθεί σχεδόν σίγουρα, εάν δεν πάρει ατομική ασυλία, αλλά μάλλον το κοινό τον συμπαθεί, άρα θα την πληρώσει άλλος, στην περίπτωση που η ομάδα χάσει απόψε.