Ο Κώστας Αποστολάκης μίλησε για την έννοια του έρωτα αλλά και τη δήλωση που είχε κάνει ότι θα «ήθελε να είναι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό».

Ο ηθοποιός ήταν καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά» το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης 30/04/2024.


Κώστας Αποστολάκης: Δεν είπα ότι δεν θέλω να ερωτευθώ

«Έχεις κάνει μια δήλωση, η οποία είναι αδιανόητη για τη σόουμπιζ: ότι "δεν θέλω να ερωτευτώ", ενώ συνήθως όλοι λένε ότι κάτι σκέφτονται» σχολίασε η Αθηναΐς Νέγκα, με τον Κώστα Αποστολάκη να απαντάει: «Είδες, είναι και αυτό παραποιημένο. Εγώ δεν είπα ότι δεν θέλω να ερωτευθώ. Είπα ότι προτιμώ να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό και αυτό παρεξηγήθηκε πάρα πολύ. Δεν είμαι όμως ο πρώτος άνθρωπος που το έχει πει αυτό και δεν θα είμαι και ο τελευταίος, εύχομαι. Και δεν είπα ότι είμαι. Είπα ότι θα ήθελα να είμαι».

«Γιατί πιστεύεις ότι θα ήθελες να είσαι και δεν είσαι ήδη;» ρώτησε η παρουσιάστρια με τον ηθοποιό να απαντά: «Γιατί δεν τηρώ το Ευαγγέλιο», απάντησε ο Κώστας Αποστολάκης.


Ο Θείος έρωτας και η διαφορά που έχει από τον κανονικό

Πάνω σε αυτό, ο Κώστας Αποστολάκης χρειάστηκε να επεκταθεί, και να δώσει όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις. «Είναι έρωτας κανονικός (σ.σ. ο Ιησούς Χριστός), θείος έρωτας. Όπως είσαι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο, έτσι είσαι ερωτευμένος και με τον Ιησού Χριστό. Το έχω νιώσει κάποια στιγμή και μου φεύγει. Ξέρεις, η χάρις έρχεται και φεύγει γιατί δεν είμαστε σταθεροί. Λογικό είναι και κάτι πολύ ανθρώπινο. Αλλά για να πάμε λίγο πιο πολύ στο ψυχολογικό και όχι στο θεολογικό, έχει μεγάλη υγεία ο θείος έρωτας, γιατί δεν πρόκειται να προδοθείς και δεν έχει ημερομηνία λήξης. Να ξέρεις ότι κάθε έρωτας σε αυτή τη ζωή είναι με ημερομηνία λήξης, είναι σαν κονσέρβα. Ο ένας τρόπος υπάρχει να μεταλλαχθεί και να γίνει αγάπη, αλλά για να μεταλλαχθεί και να γίνει αγάπη πρέπει από εγωιστικό συναίσθημα να γίνει υποχωρητικό συναίσθημα και να προχωράς υποχωρώντας», είπε κλείνοντας ο ηθοποιός.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: