Ο πρώην εικονολήπτης της Megan Thee Stallion μήνυσε τη ράπερ για δημιουργία εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος, ισχυριζόμενος ότι τον ανάγκασε να παρακολουθήσει, ενώ εκείνη έκανε σεξ με μία άλλη γυναίκα.

Ο Εμίλιο Γκαρσία κατέθεσε την αγωγή στο Λος Άντζελες την Τρίτη 22 Απριλίου και περιήλθε στην κατοχή του Page Six. Σε αυτήν ισχυρίστηκε ότι η 29χρονη ράπερ είχε σεξουαλικές σχέσεις με μια άγνωστη γυναίκα μέσα σε ένα όχημα SUV, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Ίμπιζα, τον Ιούνιο του 2022.

Ο εικονολήπτης, ο οποίος συνεργαζόταν με τη ράπερ από το 2018, φέρεται να ήταν μάρτυρας του περιστατικού, καθώς ισχυρίζεται ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητο εκείνη την ώρα. «Μην συζητήσεις ποτέ αυτό που είδες», φέρεται να είπε η Megan Thee Stallion στον Γκαρσία την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τη μήνυση.


Ο Γκαρσία δήλωσε στο NBC News για το φερόμενο περιστατικό: «Ένιωσα άβολα. Ήμουν κάπως παγωμένος και σοκαρίστηκα με το θράσος της να το κάνει αυτό ακριβώς δίπλα μου».

Στην καταγγελία αναφέρει επίσης ότι η ράπερ τον έβρισε κατά τη διάρκεια του ίδιου ταξιδιού στην Ισπανία, με σχόλια όπως «χοντρή σ**λα», «φτύσε το φαγητό σου» και «δεν χρειάζεται να τρως».

«Το να ακούω κάποιον που υποστηρίζει ότι πρέπει να αγαπάς το σώμα σου να μου λέει αυτά τα πράγματα, ένιωσα υποτιμημένος», δήλωσε στο NBC News για τα σχόλια που φέρεται να έκανε η ράπερ, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Μέγκαν Πιτ.

Ο Γκαρσία υποστήριζει ότι η Megan μετά το ταξίδι άλλαξε την αμοιβή του από μηνιαία αμοιβή 4.000 δολαρίων σε ένα σύστημα «αμοιβής ανά εργασία», με αποτέλεσμα να κερδίζει «σημαντικά λιγότερα». Φέρεται επίσης να «παρατήρησε μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο του συμπεριφέρονταν και είδε μια μείωση στον αριθμό των εργασιών που λάμβανε», σύμφωνα με την αγωγή.

Ισχυρίζεται επίσης ότι υπέστη ζημιές ως αποτέλεσμα των όσων φέρεται να υπέστη, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών απωλειών σε κέρδη συνολικού ύψους άνω των εξαψήφιων ποσών σε μισθούς, παροχές εργασίας, τραυματισμούς, ασθένειες, συναισθηματική δυσφορία, ιατρικά έξοδα και άλλα.

«[Υπέμεινε] έναν καταιγισμό αδυσώπητων σεξουαλικών σχολίων και σχολίων για το βάρος του που τον βύθισαν σε βαθιά συναισθηματική δυσφορία», σύμφωνα με την καταγγελία, υποστηρίζοντας περαιτέρω ότι ο εικονολήπτης παλεύει τώρα με «αυξανόμενο άγχος, κατάθλιψη και σωματική δυσφορία που απορρέουν από το τοξικό εργασιακό περιβάλλον».

Η εταιρεία ψυχαγωγίας και δισκογραφική Roc Nation απέλυσε τον Γκαρσία τον Ιούνιο του 2023, και σύμφωνα με τους δικηγόρους του, πιστεύει ότι ήταν «άμεσα αντίποινα για τις καταγγελίες του σχετικά με τη συνεχιζόμενη παράνομη συμπεριφορά και την αποτυχία να τον πληρώσει κανονικά».


«Η Megan πρέπει απλώς να πληρώσει στον πελάτη μας αυτά που του οφείλονται, να παραδεχτεί τη συμπεριφορά της και να σταματήσει αυτού του είδους τη σεξουαλική παρενόχληση και τη ρατσιστική συμπεριφορά με το βάρος κάποιου», αναφέρει ο δικηγόρος Ρον Ζαμπράνο σε δήλωσή του στο Page Six.

«Ο Εμίλιο δεν έπρεπε ποτέ να βρεθεί στη θέση να πρέπει να είναι στο όχημα μαζί της, ενώ εκείνη έκανε σεξ με μια άλλη γυναίκα», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος, ο οποίος εκπροσωπεί επίσης τις κατήγορους της Lizzo για παρενόχληση, καταλήγει: «Η φράση “ακατάλληλη συμπεριφορά” είναι ελαφριά για να περιγράψουμε την κατάσταση. Η έκθεση αυτής της συμπεριφοράς στους υπαλλήλους είναι σίγουρα παράνομη».

Εκτός από τη Megan Thee Stallion, ο Γκαρσία μηνύει επίσης τις εταιρείες Megan Thee Stallion Entertainment, Inc., Hot Girl Touring, LLC και Roc Nation για παρενόχληση και άλλες φερόμενες παραβιάσεις του εργατικού κώδικα.