Η Ταμίλα Κουλίεβα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή ”Πρωίαν σε είδον” και μίλησε για τη ζωή και τα παιδικά της χρόνια όταν ήρθε στην Ελλάδα, για το ταξίδι στη Μόσχα στη μητέρα της, για την απώλεια της στενής της φίλης Βαρβάρας Μερτύρη και για τον γιο της.

Αναφερόμενη στη ζωή της και τα παιδικά της χρόνια, είπε:

«Πραγματικά θέλω να βρίσκομαι στην Ελλάδα είναι σαν να βρήκα τον εαυτό μου εδώ. Στην Αμερική δεν ένιωσα το ίδιο οικεία. Η αδελφή μου μένει στην Λατινική Αμερική. Η καταγωγή μου μοιράζεται ο πατέρας μου είναι από το Αζερμπαϊτζάν, η μητέρα μου είναι Ρωσίδα. Στην Ελλάδα βρήκα το κέντρο μου. Θυμάμαι τις πρώτες στιγμές που ήρθα στην Ελλάδα. Έλεγα συνέχεια, ”πολύ ωραία” κάτι το οποίο λέω ακόμα κυρίως για τους ανθρώπους. Ο Έλληνας ακόμα κρατάει την ψυχική του γεναιοδωρία να σε βοηθήσει σε κάποιες δύσκολες στιγμές. Το έχω νιώσει δεν το λέω τυχαία.

Για το ταξίδι στην μητέρα της και την απώλεια της Βαρβάρας Μερτύρη, ανέφερε:

«Ήμουν εκεί όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα γιατί είχα πάει να δω τη μητέρα μου επειδή έχει προβλήματα υγείας. Ήταν σοκαριστικό, δεν υπήρχαν μετά μέτρα στην πόλη αλλά πολύ πιο αυστηρός ο έλεγχος στο αεροδρόμιο. Γινόταν χαμός και ο κόσμος έτρεχε να βοηθήσει, να δώσει αίμα και ότι άλλο χρειάζονταν. Κλονίστηκε η ασφάλεια της χώρας. Ήθελα να φέρω τη μητέρα μου στην Ελλάδα, απλώς τώρα έχει άνοια και δεν το επιτρέπουν οι γιατροί. Έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα. Όταν όμως φτάνεις σε κάποια ηλικία, δύσκολα αλλάζεις περιβάλλον. Τελευταία ταξιδεύω πολύ συχνά».


«Η Βάρβαρα Μερτύρη ήταν καρδιακή μου φίλη και δεν είχα τη δυνατότητα να παραστώ στην κηδεία της. Πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή σαν τελευταία».

Επίσης αναφέρθηκε στον γιο της και το ρόλο της σαν μητέρα, τι είπε:


«Δεν είμαι αυστηρή μητέρα σε κάποια πράγματα ίσως, αλλά πάντα προσπαθώ μέσα από την κουβέντα να βρω τη λύση. Δεν προσπάθησα ποτέ να φορέσω τη γνώμη μου στο παιδί μου. Τα κατάφερα σαν μαμά, είμαι πολύ περήφανη είναι 32 ετών ο γιος μου. Είναι πολύ καλό παιδί. Η Βαρβάρα Μερτύρη έλεγε συνεχώς για τον γιο μου, ”σπουδαίο παιδί!”».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0fg5ppiaic9)