Ο Νίκος Γκέλια αναφέρθηκε στις ομοιότητες που έχει με τον ρόλο του στο «Ναυάγιο», τον θάνατο που τον στιγμάτισε, αλλά και τα ρατσιστικά σχόλια που έχει ακούσει για την αλβανική καταγωγή του.

Ο ηθοποιός ήταν καλεσμένος στο «Ακόμα δεν είδες τίποτα» το Σάββατο 6 Απριλίου 2024.


Να βλέπω τον θάνατο μπροστά στα μάτια μου

Για την ομοιότητα που μπορεί να ένιωσε ενώ έπαιζε στη σειρά με κάποια στιγμή της ζωής του, ο Νίκος Γκέλια απάντησε: «Η αίσθηση της απώλειας, να βλέπω τον θάνατο μπροστά στα μάτια μου, να νιώθεις ανήμπορος να κάνεις κάτι και να αναρωτιέσαι αν είναι αυτό το τέλος», ανέφερε ο ηθοποιός.

Έχω χάσει τον ξάδερφό μου - Τον πλάκωσε η καγκελόπορτα

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην απώλεια που τον σημάδεψε: «Έχω χάσει τον ξάδερφό μου. Ήμουν στο χωριό στην Αλβανία, είχαμε μία μεγάλη καγκελόπορτα και το παιχνίδι που είχαμε τότε ήταν να ανεβαίνουμε πάνω και ο μεγάλος μας ξάδερφος να σπρώχνει την καγκελόπορτα. Το κάναμε αυτό μερικές φορές, σπάνε τα καρούλια της καγκελόπορτας και αρχίζει να πέφτει. Όπως πέφτουμε, φεύγουμε όλοι και τον μικρότερο ξάδερφό μας τον πλάκωσε η καγκελόπορτα». είπε ο Νίκος Γκέλια.


Κ**οαλβανέ, γύρνα στη χώρα σου

Ο ηθοποιός στη συνέχεια μίλησε για την καταγωγή του από την Αλβανία και τον ρατσισμό που έχει δεχτεί: «Οτιδήποτε μου συμβαίνει στη ζωή μου με πεισμώνει στο να το διορθώσω και να βρω έναν τρόπο να επιβιώσω. Η κοινωνία είναι ο περίγυρός σου. Τα παιδιά είναι ατόφια, είναι η απόλυτη αλήθεια, γιατί αυτό το οποίο φέρουν δεν έχει φίλτρο. Όσο πιο μικρό το παιδί, τόσο πιο αγνή η αλήθεια του, όποια και αν είναι αυτή. Έχω τσακωθεί και έχω ακούσει το "κ**οαλβανέ, γύρνα στη χώρα σου", "μη μιλάς για ελληνική ιστορία". Στο δημοτικό είχα πάει σε ένα σπίτι φίλου μου και λέει "μπαμπά, από εδώ ο Νίκος, αλλά είναι καλός Αλβανός", και πάμε μέσα», κατέληξε ο Νίκος Γκέλια.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: