Εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του Δημήτρης Κόκοτας, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείο Γιώργος Γεννηματάς. Η σύζυγός του, Δημήτρη ΚόκοταΚατερίνα Πετράκη, είπε για τα νεότερα της υγείας του, στο Live News:

«Θα πάρει πολύ χρόνο το κομμάτι που αφορά το να τον ξυπνήσουν. Θα γίνει με πολύ αργούς ρυθμούς και όχι ακόμα, γιατί τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή..Είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί».

Σημαντική ήταν η αποκάλυψη που έκανε η διευθύντρια του iatropedia.gr, Γιάννα Σουλάκη. «Έγιναν δύο αξονικές τομογραφίες στον ασθενή και δεν φαίνεται να υπάρχουν κάποιες βλάβες από την ανακοπή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον θέλουν να τον ξυπνήσουν. Αν και δεν έχει σταθεροποιηθεί πλήρως, φαίνεται να υπάρχουν κάποια σημάδια βελτίωσης», είπε η δημοσιογράφος στο Live News για τον Δημήτρη Κόκοτα

Το πρωί της Δευτέρας 1η Απριλίου, η σύζυγός του, Κατερίνα Κόκοτα, έκανε δηλώσεις στην εκπομπή του «Super Κατερίνα» για τις εξελίξεις στην κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή.

Η Κατερίνα Κόκοτα τόνισε ότι ο σύζυγός της βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, παραμένει διασωληνωμένος και οι γιατροί είναι συγκρατημένοι, όσον αφορά το τι θα συμβεί. «Πήγε και ήρθε, οι γιατροί μας λένε να κάνουμε υπομονή» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα είπε:

«Εδώ πέρα είμαι δεν έχω κάτι νεότερο. Ήθελα να ακούσω ότι ήταν ψέμα όλο αυτό θα περίμενα το ακούσω αυτό η αλήθεια είναι. Ό,τι γνωρίζουμε είναι πως ήταν μια πολύ αργή διαδικασία η οποία χρειάζεται εξαιρετική υπομονή από όλους. Από την Παρασκευή δεν προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν. Έχει μεταφερθεί από Μονάδα Αυξημένης Φροντιδας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που εκεί υπάρχουν εξειδικευμένοι γιατροί και παρακολουθούν με περισσότερες λεπτομέρειες αυτά που χρειάζεται να παρακολουθήσουν κάναμε κάποιες ενέργειες που χρειάζεται. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο όποια ιδιότητα κι αν έχουν, δημοσιογράφους, γιατρούς, όσους τον αγαπάνε. Ο καθένας από την πλευρά του δίνει ό,τι καλύτερο μπορεί».

Ο Δημήτρης Κόκοτας με τη σύζυγό του, Κατερίνα

Στην πορεία της ενημέρωσης που έκανε για τον τραγουδιστή, η Κατερίνα Κόκοτα τόνισε: «Το αισθάνομαι ότι είναι τόσο τυχερός, είμαστε τόσο τυχεροί χρόνια αλλά για κάποιο λόγο έπρεπε να γίνει ψάχνω να βρω μια εξήγηση στο μυαλό μου, να βρω κάτι να με κρατήσει. Οι γιατροί μας λένε υπομονή είναι συγκρατημένοι πήγε και γύρισε αυτό έχουμε αυτή τη στιγμή, ότι πήγε και ξαναγύρισε. Είναι σε καταστολή ακόμα δεν έγινε προσπάθεια να τον αποσωληνώσουν, μόνο στην πολύ αρχή αλλά ήταν πολύ νωρίς δεν ολοκληρώθηκε προσπάθεια, κάναμε πολύ προσεκτικά βήματα. Είναι από την Πέμπτη το απόγευμα διασωληνωμένος. Πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο μέρες για να ξανά γίνει προσπάθεια από σωλήνωσης. Κάθε μέρα μπαίνω μέσα να τον δω για πολύ λίγο αλλά εντάξει είναι ψυχοφθόρο. Περιμένω τη στιγμή που θα βγει για να φύγουμε μαζί, αυτό, τίποτα άλλο. Η κόρη μου τώρα γνωρίζει τα πάντα της έχω πει ότι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους ανθρώπους η ζωή έχει δοκιμασίες».