Η Μαρία Ιορδάνοβα, ιδιοκτήτρια του «Scorpios music bar», που έγινε γνωστό µε το viral βίντεο στο TikTok «Scorpios είναι για σένα. ΠΑΜ!», µας άνοιξε την πόρτα του µαγαζιού και µας ξενάγησε στον χώρο.

Η κ. Ιορδάνοβα µάς µίλησε για το viral βίντεο, τα κορίτσια που εργάζονται στο µαγαζί και το πώς βιώνει την απότοµη επιτυχία.

*Διαβάστε εδώ: Scorpios Music Bar: ''Έπεσε'' το προφίλ του στο TikTok μετά το απόλυτο viral - ''Δεν μας κάνετε ζημιά - Πάμε μπροστά, μπαμ'' λένε οι εργαζόμενες

Πείτε µας λίγα πράγµατα για το µπαρ «Scorpios». Πώς αποφασίσατε να ανοίξετε τέτοιο µαγαζί;
Εργάζοµαι στη νύχτα πολλά χρόνια. ∆ούλευα σε ένα αντίστοιχο µαγαζί, το γνωστό «Σκαραβαίο». Είχα όνειρο να κατορθώσω να κάνω το δικό µου µαγαζί. Να είναι φιλικό, ο κόσµος να έρχεται να περνάει καλά.

Ποιου ιδέα ήταν να κάνετε διαφήµιση µέσω TikTok;
Αναζητούσαµε τρόπο να διαφηµίσουµε το µαγαζί, να το µάθει ο κόσµος. Σύσσωµη η οµάδα του «Scorpios» σκέφτηκε να κάνουµε βίντεο στο TikTok. Πήραµε την κάµερα, ένα µικρόφωνο και έτσι αυθόρµητα προέκυψε το «Scorpios είναι για σένα. ΠΑΜ!» Φυσικά, δεν περιµέναµε ότι θα είχε τόσες προβολές, το βίντεο θα γινόταν viral και θα εκτοξευόταν ο λογαριασµός σε ακολούθους.

Όσα ειπώθηκαν στο διαφηµιστικό έχουν γίνει αναπαραγωγή από επωνύµους, ακόµα και από την ΕΛ.ΑΣ.
∆εν υπήρχε σενάριο. Αυτό είναι το ωραίο. Αυθόρµητα η Μαρίνα, που εµφανίζεται στο γνωστό reel, κάνει ξενάγηση στο µαγαζί. Πραγµατικά έγινε χαµός. Κι εµείς τα βλέπαµε και δεν πιστεύαµε. Ορισµένα είναι πολύ αστεία βίντεο που τρολάρουν το αυθεντικό.


Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα κορίτσια εδώ κάνουν κονσοµασιόν. Ποια είναι η αλήθεια;
∆εν κάνουν κονσοµασιόν µε την έννοια που το έχουν κάποιοι στο µυαλό τους. Όλες οι κοπέλες που εργάζονται είναι είτε σερβιτόρες είτε barwomen. Εννοείται νόµιµα. Αν κάποιος πελάτης θέλει να κεράσει ποτό... µέχρι εκεί. Αυτό δεν απαγορεύεται σε κανένα µαγαζί, νοµίζω. Τίποτα άλλο, όµως. Το ξεκαθάρισα και σε βίντεο που έκανα στο TikTok, γιατί πολλά άφησαν να υπονοηθούν.

Η ΕΛ.ΑΣ. χρησιµοποίησε το σλόγκαν του µαγαζιού σε δική της ανάρτηση για αλκοόλ και οδήγηση;
Γελάσαµε πολύ. Αλλά µας έχουν τρελάνει στους ελέγχους από την ΕΛ.ΑΣ. για ηχορύπανση.

Σας κατέβασαν το προφίλ, όπου είχατε εκατοµµύρια προβολές. Πώς έγινε αυτό;
Έχω αναστατωθεί. Είµαι πολύ πληγωµένη. Κάναµε µια επιτυχία σε µικρό διάστηµα και υπήρξαν πολλοί χωρίς χιούµορ που έκαναν αναφορές. ∆εν σταµάτησαν εκεί, παρά πολλοί είναι αυτοί που τηλεφωνούν και βρίζουν χυδαία. Εβριζαν και σε σχόλια στα social, γι’ αυτό µας µπλόκαραν. Τα βίντεο είχαν φτάσει περίπου τις 3 εκατοµµύρια προβολές.

Είδατε καινούργιους πελάτες, που ήρθαν µετά το βίντεο στο TikTok;
Κοσµοσυρροή. Ηρθε καινούργιος κόσµος. Νεαροί, αγόρια, κορίτσια που απολαµβάνουν το ποτό τους. Ζητούν να βγάλουν φωτογραφίες µε τα κορίτσια, την Αντωνία, την Κλεοπάτρα και τη Μαρίνα. Τραβάνε βίντεο µαζί µου.


Τι µουσική παίζετε;
Κυρίως ελληνικά και ό,τι θέλει να ακούσει ο πελάτης.

Τα ποτά είναι καθαρά; Είδαµε το βίντεο πώς να αναγνωρίζουµε τις µπόµπες...
Τα ποτά δεν είναι «µπόµπα». Γι’ αυτό έδειξα και στο βίντεο πώς να τα αναγνωρίζει ο πελάτης. Εµείς τα προµηθευόµαστε από γνωστή αλυσίδα σουπερµάρκετ και έχουµε τιµολόγια. Βλέπουµε πολλές εικόνες.

Πιστεύετε στον Θεό;
Ναι, πιστεύω πολύ. Μάλιστα, έχω προστάτη µου τον Άγιο Εφραίµ. Όταν σας παίρνουν τηλέφωνο, τι σας ρωτούν; Εάν είναι εδώ η Αντωνία ή η Ελισάβετ. Θέλουν να τις δουν από κοντά. Ρωτούν εάν πρέπει να κλείσουν τραπέζι.

Θα ανεβάσετε και άλλα βίντεο;
Θα κάνουµε κάθε εβδοµάδα βίντεο για το TikTok. Θα σας αποκαλύψω και κάτι. Τις επόµενες µέρες θα βγάλουµε κοκτέιλ µε το όνοµα «Scorpios» και θα ανεβάσουµε την παρασκευή του. Μπαµ!

Η Πέπη Τσεσµελή είναι γνωστή περσόνα στον χώρο της τηλεόρασης. Εργάζεται εδώ;
Είναι φίλη µου, τη γνωρίζω πολλά χρόνια, από τότε που εργαζόµουν σε άλλο µαγαζί (στον «Σκαραβαίο»). Βέβαια, µε όσα έχουν γίνει, η Πέπη είναι κι αυτή φοβισµένη. Όπως σας είπα, εκτός από τη διασηµότητα που κερδίσαµε, έχουµε πολλούς που κακολογούν και βρίζουν.

Η διασηµότητα τι έφερε σε εσάς;
Άγχος και ένταση. Ψάχνετε προσωπικό; Αναζητούµε προσωπικό, κοπέλες µε όρεξη και διάθεση για δουλειά. Αποκλειστικά για να σερβίρουν ποτά. Νόµιµα όλα.

Επώνυµοι ήρθαν στο µαγαζί;
Βεβαίως. Με πήραν από τηλεοπτικές εκποµπές. Ως τώρα έχουν έρθει ο Άκης ∆είξιµος, ο Νεκτάριος Σκαµνάκης, η Άσπα - η αδελφή του Mad Clip.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 23/03/2024