Η Μαρία Μπακοδήμου ήταν καλεσμένη της Ελένης Μενεγάκη και μίλησε για την πορεία της στην τηλεόραση, και για το αυτοάνοσο που απέκτησε και το έμαθε εντελώς τυχαία μετά από ένα check up.

Για την τηλεόραση και την πορεία της

«Δεν τα αισθάνομαι τα χρόνια στην τηλεόραση. Δεν το έχω με τα νούμερα, ζω τη μέρα. Το μόνο που είχε πολύ άγχος ήταν το πρώτο επεισόδιο που κάναμε στο Κάτσε Καλά και μου είπαν δικοί μου άνθρωποι ότι θα καταστραφώ. Η τηλεόραση έχει πλάκα, ενδιαφέρον, ζωή, είναι ένας άλλος κόσμος, ειδικά τότε που ήταν όλα πολύ διαφορετικά. Ήταν μαγική στιγμή στην τηλεόραση, δε με άγχωσε, τη διασκέδαζα πάντα», λέει η Μαρία Μπακοδήμου.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην δουλεύει, αυτό που λένε “αχ να είχα λεφτά να καθόμουνα”! Πάλι κάτι θα έκανα. Τι θα κάνεις αν δε δουλεύεις; Δεν είμαι εγώ αυτός ο άνθρωπος, πάντα θέλω να έχω κάτι, ακόμα και αν είναι δύσκολο, μ’ αρέσει όλο αυτό. Δεν κατάλαβα διαφορά ότι δούλευα και είχα δυο παιδιά. Είναι καλό και για τα παιδιά να έχουν μια μαμά που δουλεύει. Είναι ανεξάρτητη. Έχουν άλλη εικόνα για τις γυναίκες. Οι μαμάδες που μένουν σπίτι κι έχουν κύριο σκοπό το μεγάλωμα, γαντζώνονται πάνω τους και αυτό δεν είναι καλό για τα παιδιά.

Πάντα σε θέλουν τα παιδιά, τους λείπεις, θέλουν να είσαι εκεί. Τώρα δεν τους νοιάζει. Με τα παιδιά έχω τσαντιστεί πολλές φορές και μερικές φορές και άδικα. Φωνές, καυγάδες, στις εφηβείες έχουμε περάσει. Ο μεγάλος, ο Νικήτας, πέρασε έντονη εφηβεία. Ο Άρης μου είχε πει μια φορά “δεν θα σε στεναχωρέσω ποτέ”.», συμπληρώνει, η Μαρία Μπακοδήμου.

«Είμαι αρκετά καλά, νομίζω ότι είμαι ψυχικά καλύτερα από ποτέ. Έχω περάσει μέσα από την καθημερινή εκπομπή και το διαζύγιο, τις γέννες, την απώλεια του μπαμπά μου. Έφυγα μια βδομάδα και γύρισα στο πλατό. Δεν μου ήταν βαρύ που γύρισα. Ήταν λυτρωτικό. Είχα ανάγκη να μην μείνει το μυαλό μου στο πένθος.

Μεγαλώνουμε, είμαστε μπροστά, δείχνουμε ό,τι θεωρούμε ότι είναι ικανό να δείξουμε. Νομίζω ότι όσο μεγαλώνω, μαλακώνω και ανοίγομαι περισσότερο. Δεν είναι ωραίο αυτό; Ήμουν πολύ κλειστή για μια μεγάλη περίοδο. Είναι ωραίο να είσαι ανοιχτός γιατί έτσι έρχονται και οι άλλοι πιο κοντά σου. Έβγαινα έξω και πολλές φορές ντρεπόμουν να χαιρετίσω και πολλοί με περνούσαν για σνομπ αλλά ήταν μια εσωτερική ντροπή. Τώρα είμαι πιο επικοινωνιακή, πιο χαρούμενη να κοινωνικοποιηθώ.

Στερήθηκα λόγω της δουλειάς, όχι πολλά, γιατί μπορούσα να κρατάω τη ζωή μου, να μην τη δείχνω. Στερήθηκα συνδέσεις με ανθρώπους γιατί εγώ ήμουν καχύποπτη ότι ερχόντουσαν για την Μπακοδήμου και όχι τη Μαρία. Ήμουν πολύ λαμπραντόρ στο λιβάδι», ανέφερε η Μαρία Μπακοδήμου.


«Όταν άρχισα να δουλεύω με τον εαυτό μου έγινε πολύ ωραία η σχέση με τα παιδιά μου»

«Όταν άρχισα να δουλεύω με τον εαυτό μου έγινε πολύ ωραία η σχέση με τα παιδιά μου. Όταν πέρασα την περίοδο κρίσης, είπα ότι πρέπει να κάνω ψυχανάλυση. Την ίδια στιγμή ήρθε η διάγνωση για το αυτόανοσο, κάπως μέσα μου δημιουργήθηκε μια ασπίδα προστασίας ότι κάτι πρέπει να γίνει. Ξεκίνησα μια διαδρομή και με ψυχανάλυση και με meditation και με διατροφή. Η διατροφή μου έγινε πολύ συγκεκριμένη, δεν έχει άσπρα, δεν έχει ζάχαρη, δεν έχει τίποτα σε σακουλάκι, δεν έχει γάλα, δεν έχει πατάτα. Ένιωσα πολύ καλά με τον εαυτό μου. Δεν ξέρω αν το συνήθισα ή μου αρέσει», είπε με την Ελένη Μενεγάκη για έχει ενστάσεις για τις διατροφικές στερήσεις εκτός εάν της το επέβαλε γιατρός.

«Σπουδάζοντας το coaching έμαθα και άλλα πράγματα, με βοήθησε προσωπικά. Έχει να κάνει με έναν σκοπό που έχεις. Σου δίνει κίνητρο, σε βοηθά να βρεις τη δύναμη που χρειάζεσαι για να πάρεις αποφάσεις. Κανείς δε σε βοηθάει πέρα από σένα».

«Μας λείπει πολύ η χαρά. Και η ευγνωμοσύνη. Αυτό το “τι καλά που είμαστε, ήρθα εδώ στην Ελένη που την ξέρω μια δεκαετία και είχα καιρό να τη δω”.

Έχει μεγάλη σημασία να προσφέρεις στον εαυτό σου χαρά γιατί είναι υγεία. Μια ζωή είναι» είπε, η Μαρία Μπακοδήμου.

«Είναι κακό οι γονείς να παρουσιάζουν μια εικόνα άτρωτη στα παιδιά τους. Άρχισα να το κάνω από ένα σημείο και μετά. Τους έδειξα ότι είμαι ευάλωτη. Δεν γυρνάω στο σπίτι να κλαίω δυο μέρες στον καναπέ αλλά να καταλάβουν ότι θα συναντήσουν δυσκολίες» ανέφερε ακόμα.

«Όλα τα φορμάτ ήταν περισσότερο ότι είμαστε παρέα. Αν δεν το αντιμετωπίσω έτσι δεν μπορώ να το υποστηρίξω. Μερικές φορές είναι πάρα πολύ δύσκολη η τηλεόραση, από την άλλη είναι και παιδική χαρά» είπε για την εκπομπή της, το Γεια σου, η Μαρία Μπακοδήμου