Με το τραγούδι «Ζάρι» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision η Μαρίνα Σάττι, όπως αποκαλύφθηκε μέσα από την έκτακτη εκπομπή «Eurovision σε είδον» το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαρτίου.

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού γυρίστηκε με φόντο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη, η Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Ο ρυθμός του, που παραπέμπει σε αραβικό τραγούδι σε κάποια σημεία του, σε συνδυασμό με το ελληνικό στοιχείο που επικρατεί στο κλιπ, αν και δίχασε κάπως το κοινό στην Ελλάδα, ενθουσίασε τους Eurofans στο εξωτερικό.

Βίντεο από TikTokers που κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο και σχολιάζουν τα τραγούδια των χωρών φέτος, παρουσιάζουν το «Ζάρι» ως μια από τις πιο δυνατές συμμετοχές.

Άνθρωποι που ασχολούνται με τον θεσμό εδώ και χρόνια, τονίζουν πως περίμεναν εδώ και πολύ καιρό ένα τέτοιο κομμάτι από την Ελλάδα.

Κάποιος άλλος παρατήρησε ότι η Μαρίνα Σάττι θυμίζει τη Ροζαλία με την καλή ωστόσο, ενώ κάποιοι σχολιάζουν ότι το «Ζάρι» τους θυμίζει αραβικό τραγούδι, αλλά τους αρέσει πολύ.

@erifullmoon_ Live αντιδράσεις των Eurofans στο #Zari της @SATTI! 🔥🤯😮 #eurovision2024 #marinasatti #eurovisionmalmo2024 ♬ original sound - Eri who travels 🌍
satti__2_
satti__1_

«Ο ελληνικός στοίχος για μένα ήταν αδιαπραγμάτευτος», θα πει ανεβάζοντας πριν από λίγο την πρώτη ανάρτηση.

«100 χιλιάδες ακολούθους!!! ευχαριστώ πολύυυυυ 🥰🙃 και υπόσχομαι, δεσμεύομαι δημοσίως κι έχω κοινωνική ευθύνη απέναντι σας να υπηρετώ χωρίς φόβο και πάθος».

Δίχασε το Twitter


To βράδυ της Πέμπτης, 07/03, ήταν η επίσημη πρώτη για το τραγούδι το οποίο, κυριολεκτικά, δίχασε το Twitter με τα σχόλια να πέφτουν βροχή.

«Ο ορισμός του βαλκανο-βλάχο-μπαρόκ!».

«Μπαλάντα δε θετε, discopop δε θετε, βαλκανιο δε θετε… Ε τι θετε;;;!».

«Σοβαρά μαζεύτηκαν 8 συνθέτες να γράψουν αυτή την αηδία????».

«Πρώτη φορά: Οκ… Καλό είναι… Δεύτερη φορά: Ρε, είναι πολύ καλό! Τρίτη φορά: Τα Τα Τα!!! Καλή επιτυχία!!».

«Όσοι δεν σας άρεσε το τραγούδι προφανώς δεν ακούτε τα τραγούδια που βγαίνουν τα τελευταία χρόνια».

«Έχει πολλά ελληνικά στοιχεία. Πολλοί κόσμοι ενώνονται αλλά είναι το σήμερα», είπε ο χορογράφος, Φωκάς Ευαγγελινός.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει αναλάβει την σκηνική παρουσία της Σάττι που θα πλαισιώνεται από τέσσερις χορευτές. Εννέα συνθέτες έγραψαν το «Ζάρι», εκ των οποίων ο Gino the Ghost έχει στο ενεργητικό του δύο βραβεία Grammy.

Τζατζίκι, τάβλι, τουρίστες, Ακρόπολη και μπαντιλίκια.

Το videoclip που σκηνοθέτησε Αυστραλός «μυρίζει»… Αθήνα με φόντο το Μοναστηράκι, την Πλάκα και το αεροδρόμιο με ορισμένος πάντως να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους.

«Αχταρμάς και παλιακό. Νόμιζα είχαμε αφήσει πίσω μας αυτήν την κουλτούρα».

«Α! είναι η φωνή της Σάττι; Ίδια η Τάμμυ από τις Σαββατογεννημένες, σαν να κατάπιε κουνούπι».

«Ουάου, το λατρεύω! Έτοιμο το δωδεκάρι για το ΤΑ ΤΑ ΤΑ».

«Το “τα τα τα” δεν τους ανήκει!»

Κι αυτό το «τα τα τα», λοιπόν, έγινε το μήλον της έριδος με την στιχουργό Εύη Δρούτσα να ξεσπά, καταγγέλοντας πως είναι αντιγραφή άλλου τραγουδιού.

«Το ‘’τατατα’’ δεν τους ανήκει!».

Η 36χρονη  Μαρίνα Σάττι, με καταγωγή από το Σουδάν και την Κρήτη πρωτοεμφανίστηκε το 2016 με τη διασκευή «Κούπες» που μετρά 27 εκατομμύρια προβολές στο youtube.

Είναι γνωστή για τη μίξη που κάνει με πολλούς ελληνικούς, αραβικούς και βαλκανικούς ήχους, κάτι που επιχείρησε να παρουσιάσει και με το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μέρος του Β’ Ημιτελικού που διεξαχθεί στις 9 Μαΐου για να διεκδικήσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Η Μαριάντα Πιερίδη τραγουδίστρια, μιλώντας στο Live News ανέφερε ότι πρόκειται για ένα τραγούδι που έχει χαρακτηριστικά της μουσικής που επιλέγει η Μαρίνα Σάττι.

Δηλώνοντας fan του ευρωπαϊκού διαγωνισμού η Μαριάντα Πιερίδη σχολίασε για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα λέγοντας «δεν έχει την ατάκα που έχουν το 99% των τραγουδιών της Eurovision», αλλά από την άλλη ο συγκεκριμένος διαγωνισμός τραγουδιού «μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις», συμπλήρωσε κα Πιερίδη.