Θα κάνει τη δυναµική είσοδό του στο «Ναυάγιο» του Mega µε έναν ιδιαίτερο ρόλο. Ο εξαιρετικός ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούµης θα υποδυθεί τον πολύ δυναµικό δικηγόρο, που µπαίνει στη σειρά για να αναλάβει την εκπροσώπηση των θυµάτων του «Φοίνικα». «Μου άρεσε η ιδέα να συµµετέχω στο “Ναυάγιο”, ένα σίριαλ καλοστηµένο, καλογυρισµένο, µε εξαιρετικούς συναδέλφους, ωραία σκηνοθεσία, ωραία φωτογραφία και έναν πολύ χαρακτηριστικό ήρωα που υποδύοµαι, ο οποίος µπαίνει και βγαίνει από την ιστορία σαν… σφηνάκι», εξηγεί στο «Secret» ο ταλαντούχος ηθοποιός, συµπληρώνοντας: «Ο Παύλος Ξενάτος είναι δικηγόρος και καλείται να υπερασπιστεί στη δίκη που θα επακολουθήσει τα θύµατα και τους ανθρώπους που έχουν σωθεί από το ναυάγιο. Θα µπει µπροστά για να τους υπερασπιστεί… Θέλει κι αυτός να κερδίσει αυτή τη δίκη. Παίζει κι αυτός το κεφάλι του. Υπάρχει και το κόστος», εξηγεί. Ο ίδιος λέει ξεκάθαρα τη γνώµη του, είναι υπέρ του δικαίου, το οποίο υπερασπίζεται µε πάθος, γνωρίζει όµως πως δεν γίνεται να είσαι αρεστός σε όλους. «Είµαι ένας άνθρωπος που θα πάρω θέση και αυτό είναι ένα κόστος. Πάντα υπάρχει αντίθετη άποψη, οπότε, όταν χαράζεις µια πορεία, ξέρεις ότι στην πορεία αυτή δεν θα είναι όλα ρόδινα. Από τη στιγµή κιόλας που ανεβαίνεις στη σκηνή και εκτίθεσαι, πρέπει να καταλάβεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να αρέσει σε όλους», παραδέχεται.

Αλέξανδρος Μπουρδούµης: «Τα βλέπω τα νούμερα, αλλά πάντα µε ψυχραιµία»

Τα νούµερα τα κοιτάζει, όπως υποστηρίζει, όµως δεν παίζουν καταλυτικό ρόλο στο να δεχτεί µια δουλειά. «Τα βλέπω, αλλά πάντα µε ψυχραιµία. ∆εν είπα το “ναι” επειδή είναι µια σειρά που πάει καλά, αλλά γιατί είχε µεγάλο ενδιαφέρον ως υπόθεση και γιατί είναι ένα εξαιρετικό καστ. Αυτό παίζει πάρα πολύ σηµαντικό ρόλο στη δουλειά µας».

Εργατικός, λατρεύει αυτό που κάνει και δίνει το 100% σε καθετί που αναλαµβάνει. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούµης δουλεύει ασταµάτητα εδώ και 25 χρόνια σε θέατρο και τηλεόραση µε µεγάλη επιτυχία. Εχει βγάλει αρκετά χρήµατα; «Ναι, έχω βγάλει χρήµατα, όµως δεν έγινα πλούσιος ούτε θα γίνω ποτέ. ∆εν πρόλαβα την τεράστια χρυσή εποχή. Πρόλαβα την τελευταία πενταετία πριν από την οικονοµική κρίση. Το ζητούµενο είναι να µπορέσεις να επιβιώνεις µε αξιοπρέπεια, να κάνεις όσο το δυνατόν καλύτερες δουλειές και να είσαι στον χώρο», υποστηρίζει.

Για το σίριαλ «Το σόι σου»

Η τεράστια επιτυχία που είχε το «Σόι σου» του Alpha, που ακόµη παίζεται σε επανάληψη, του λείπει; «Κάποιες φορές η παρέα µού λείπει, γιατί δεθήκαµε πολύ. Ηµασταν πέντε χρόνια µαζί, χαρήκαµε µαζί, κλάψαµε µαζί, όλα τα κάναµε µαζί… Τσακωθήκαµε µαζί. Ηµασταν σαν οικογένεια, ήταν όλα µέσα», παραδέχεται και αποκαλύπτει πως δεν του πολυάρεσε ο ρόλος του Κωνσταντίνου. «Στην αρχή δεν µου πολυάρεσε. Ελεγα “Να κάνω αυτό τώρα; Τι έχει να µου δώσει;”. Με έπεισε όµως ο κύριος Ζαπατίνας, να ’ναι καλά, και έπαιξα σε κάτι που µου άρεσε πολύ και είµαι ευγνώµων γι’ αυτό. Είναι από τις δουλειές που θα τις θυµάµαι µε πολλή αγάπη», εξοµολογείται.

Η πρώην σύζυγός του, Λένα ∆ροσάκη, είναι επίσης ηθοποιός. Θα έλεγε «ναι» σε µια συνεργασία µαζί της; «∆εν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί καθόλου, ούτε τα έχουµε συζητήσει, να σου πω την αλήθεια. ∆εν έχω απάντηση σε αυτό. Θέλει πολλή σκέψη να µπορούµε να συνεννοηθούµε σε αυτό το κοµµάτι, γιατί δεν έχει να κάνει µε το παιδί µας, αλλά µε τη δουλειά. Και αυτό θέλει τον χρόνο του, νοµίζω. Είναι πολύ νωρίς. Είναι φρέσκο το διαζύγιο, οπότε όλα αυτά θέλουν τον χρόνο τους. ∆εν ξέρω πώς θα το αντιµετώπιζα…», εξηγεί ο ηθοποιός µε απόλυτη ειλικρίνεια.

Κλασικός χαζοµπαµπάς, έχει τον γιο του, Αναστάση, πρώτη του προτεραιότητα και φροντίζει να περνά πολλές ώρες µαζί του. «Επρεπε να βρω την ισορροπία να ενταχθεί µια καινούργια καθηµερινότητα στο παιδί. Θέλει πολλή δουλειά, οπότε έπεσα πάνω σε αυτό το κοµµάτι. Για να νιώσει κι αυτός καλά όταν βλέπει τον µπαµπά του και να ξέρει ότι αυτός είναι ο χρόνος µε τον µπαµπά. Αυτό που έκανα πολύ νωρίς ήταν να βρω ένα σπίτι κοντά στο σπίτι όπου µένει το παιδί. Το θεωρώ πολύ σηµαντικό, γιατί ζούµε σε µια άναρχη πόλη. Οπότε το σκέφτηκα γρήγορα, έγινε και µας έχει βοηθήσει όλους µας», καταλήγει.

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»