Εξηγήσεις, παρουσία δικαστή και εισαγγελέα, για εµβολιασµό - µαϊµού πριν από τη συναυλία που πραγµατοποίησε στο Ισραήλ κλήθηκε να δώσει ο Νίκος Βέρτης.


Ο γνωστός τραγουδιστής κατηγορείται πως προσέλαβε ψευτογιατρό για µαζικό εµβολιασµό κατά του κοροναϊού σε τριάντα µουσικούς της ορχήστρας του, λίγο πριν ξεκινήσουν οι συναυλίες τους.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθµό πληµµελήµατος κατά του Νίκου Βέρτη, του στενού συνεργάτη του, Χαράλαµπου Καµπά, και του Κύπριου ψευτογιατρού, που εµβολίασε µε άγνωστο υγρό πάνω από 30 άτοµα τον Απρίλιο του 2021, στο κέντρο διασκέδασης «ΥΤΟΝ», προκειµένου να ταξιδέψουν στο Ισραήλ για συναυλίες του τραγουδιστή.


Τον Νοέµβριο του 2022 η υπόθεση έγινε γνωστή έπειτα από καταγγελία δύο µουσικών που ανήκαν στην ορχήστρα του τραγουδιστή, του Περικλή Αλιώπη και του Μάνου Επιτροπάκη, µε τον πρώτο να προχωρεί σε µήνυση κατ’ αγνώστων και τον δεύτερο να δηλώνει µάρτυρας σε µήνυση. Να αναφερθεί πως ο πρώτος παραιτήθηκε και ο δεύτερος απολύθηκε από την ορχήστρα.

Ο εµβολιασµός τόσο του Νίκου Βέρτη όσο και της ορχήστρας του έγινε από έναν γιατρό από την Κύπρο, τον οποίο έστειλε η ισραηλινή εταιρεία παραγωγής που διοργάνωνε τις συναυλίες.

8912_nikos_vertis_20112023
Η πρώτη δόση του εµβολίου έγινε στις 13 Απριλίου 2021, ωστόσο η κάρτα εµβολιασµού έχει καταγεγραµµένες άλλες ηµεροµηνίες. Οι κάρτες φέρουν σφραγίδα της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας και τις παρέλαβαν οι µουσικοί του Νίκου Βέρτη στο αεροδρόµιο λίγο πριν από την πτήση τους. Την περίοδο εκείνη, η πλατφόρµα είχε ανοίξει για εµβολιασµό στη χώρα, δεν κάλυπτε όµως όλες τις ηλικιακές οµάδες.

Η ισραηλινή εταιρεία τούς διαβεβαίωσε πως ο εµβολιασµός µπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε µέρος µε ασφάλεια κι έτσι πραγµατοποιήθηκε στο κέντρο διασκέδασης όπου εµφανίζεται ο τραγουδιστής. Σε ό,τι αφορά την είσοδο στη χώρα του Ισραήλ, δεν αρκούσε το πιστοποιητικό εµβολιασµού, αλλά έπρεπε να διενεργηθεί και τεστ αντισωµάτων, στο οποίο διαπίστωσαν ότι είχαν µηδενικά αντισώµατα ένα 24ωρο αργότερα. Όταν επικοινώνησαν µε την εταιρεία και τον ψευτογιατρό, τους απάντησαν ότι τα αντισώµατα δεν αναπτύσσονται αµέσως.

Ο Νίκος Βέρτης και οι συνεργάτες του επέστρεψαν στην Ελλάδα, λόγω της επίθεσης που δέχθηκε το Ισραήλ, χωρίς να πραγµατοποιήσουν τις εµφανίσεις τους. Παρά τις δύο δόσεις εµβολίου που τους έκανε ο ψευτογιατρός, τα αντισώµατα εξακολουθούσαν να είναι µηδενικά. Ο γνωστός τραγουδιστής, µαζί µε δεκαεπτά συνεργάτες και µουσικούς, κατέθεσαν µήνυση εναντίον του ψευτογιατρού. Οι δύο πρώην µουσικοί του στρέφονται και κατά του Νίκου Βέρτη για το περιστατικό των «µαϊµού» εµβολιασµών, ενώ ο ψευτογιατρός κατηγορείται και για άλλους εµβολιασµούς - µαϊµού στην Κύπρο.

Το «Secret» επικοινώνησε µε την κυρία Φιλιππία Κατσαούνη, δικηγόρο του τραγουδιστή Νίκου Βέρτη, η οποία ανέφερε: «Ήδη η ισραηλινή εταιρεία παραγωγής, µε δεκάδες µεγάλες παραγωγές ανά τον κόσµο, τοποθετήθηκε δηµόσια και ξεκαθάρισε πως ο κύριος Βέρτης δεν έχει καµία σχέση µε τη διοργάνωση του εµβολιασµού, αλλά διασύρεται άδικα, ενώ είναι και ο ίδιος θύµα του δήθεν γιατρού. Ο κύριος Βέρτης περιµένει να κριθεί η ουσία της υπόθεσης από τα αρµόδια δικαστήρια και να τιµωρηθούν τόσο οι πραγµατικά υπαίτιοι για τον δήθεν εµβολιασµό όσο και όσοι τον έχουν συκοφαντήσει. Βέβαια, ακόµα και όταν αυτό συµβεί, η ηθική βλάβη που έχει ήδη υποστεί από την άδικη, δηµόσια στοχοποίησή του είναι ανεπανόρθωτη».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» των Παραπολιτικών